Plzeň je na pokraji vyřazení, Kladno má před víkendem tři mečboly

P L Z E Ň - Před Západočechy je nezáviděníhodná situace. Po úvodním víkendu čtvrtfinále hokejbalové extraligy totiž prohrávají s Kladnem 0:2 na zápasy a nacházejí se v krajní pozici. Pokud si chtějí sezonu ještě prodloužit a postoupit do semifinále, musí zvítězit třikrát v řadě, poprvé už v sobotu.

HBC ALPIQ Kladno, sobota 30.3. od 16:00

Plzeňané mají za sebou první dva duely čtvrtfinálové série s lídrem z Kladna. Po nepřesvědčivých výkonech na hřišti soupeře se vracejí domů za velmi nepříznivého stavu 0:2 a pokud budou chtít hrát ještě v neděli, musí sobotní duel bezpodmínečně vyhrát. To však nebude snadné, protože v základní části zde Západočeši ALPIQ porazili až po samostatných nájezdech.

Pokud chce Plzeň uspět, bude muset zvýšit produktivitu a začít střílet branky. Po výsledcích 5:1 a 5:0 (z pohledu domácího Kladna) nelze mluvit o nějaké smolné příčině stávajícího stavu série. Plzeňským hráčům chyběla větší aktivita v útočné fázi a přesnost v zakončení. Naproti tomu Kladno nemělo se střílením branek téměř žádné potíže, své šance využilo a vybojovalo si v podstatě tři mečboly, jinými slovy tři šance na ukončení série a postup do semifinále.

Podle slov trenéra Kadaněho a útočníka Benedikta chyběla Plzni v soubojích na Kladně větší touha jít za vítězstvím a udělat pro úspěch maximum. To může být dáno vydařeným závěrem základní části v podání Západočechů, kteří si pohlídali poslední postupovou pozici do play-off, a mohou tak mít v hlavách podvědomý pocit ze splněného cíle. Na druhou stranu už teď nemají v domácím prostředí co ztratit a s kladenským ALPIQEM si to můžou rozdat bez nějakého přehnaného svázání taktickými pokyny.

Plzeňané mohou také těžit z výhody povrchu plzeňské haly, která Kladnu podle minulých výsledků právě z Plzně úplně nesvědčí. Stejně tak Západočeši se dost možná trápili na kladenském asfaltě minulý víkend, jelikož na jaře předtím odehráli venku jen dvě utkání. Většinu přípravy pak odehráli také právě v domácím prostředí.


Program příštího víkendu:

Sobota – 30. března
  • Mladší žáci A: Plzeň – České Budějovice (12:30)
  • Mladší žáci B: Plzeň – Písek (11:00)
Neděle – 31. března
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (14:30)