Třetí ročník Pilsen Cupu se blíží, přípravy finišují

Od 3. do 5. února 2012 bude hala v Plzni na Košutce hostit již třetí ročník Pilsen Cupu, mezinárodního hokejbalového turnaje. Na západě Čech se opět představí velmi zajímavé týmy. Kromě domácí HBC Plzeň změří síly se soupeři juniorské reprezentace České republiky a Slovenska, slovenský mistr z Nitry a seniorský národní tým Maďarska a ambiciózní švýcarský klub Aegerten-Biel.

V rámci Pilsen Cupu se plzeňským fanouškům znovu po roční pauze představí domácí tým HBC Plzeň. "Loňský model turnaje s účastí pouze národních výběrů byl výjimkou. Letos se vracíme k původnímu scénáři, tedy aby na turnaji startovaly kluby a samozřejmě včetně toho našeho. Nebylo by úplně správné, abychom organizovali nejvýznamnější mezinárodní klubový turnaj v Čechách a vlastní tým na něm chyběl," vysvětluje předseda organizačního výboru Josef Kadaně.

Přes zmíněnou změnu nemusí příznivci hokejbalu truchlit, v Plzni bude k vidění několik atraktivních družstev. Pozvání přijal slovenský mistr Nitra, maďarský národní tým a juniorské výběry Česka a Slovenska. Pro domácí tým tak půjde o těžkou prověrku. "Zvlášť když nebudeme kompletní, protože za český juniorský výběr startuje hned pětice hráčů, která pravidelně nastupuje za áčko. Přestože jsme potěšeni, že máme tolik potencionálních reprezentantů, tak to bohužel poznamená kvalitu našeho týmu," vysvětluje Josef Kadaně a hned dodává: "Přesto si nepřipouštíme, že by tým nepostoupil alespoň do semifinále."

I díky reprezentačním povinnostem mladíků, přijde na řadu zajímavý comeback. "Po více než roce oblékne klubový dres Pavel Štulc, který se na Pilsen Cupu definitivně rozloučí se svou škodováckou kariérou," prozrazuje Kadaně chystané zpestření turnaje.

V rámci příprav turnaje organizátoři mysleli také na hokejbalové příznivce, kteří nedorazí přímo do Plzně, přesto budou chtít Pilsen Cup sledovat. "Protože podle slov místopředsedy svazu Jana Donauschachtla jednání s Českou televizí o pořadu z turnaje nedopadlo úspěšně, přiblížíme turnaj obrazově prostřednictvím video přenosů společnosti Střižna.cz," uvádí Kadaně a konkretizuje: "Odvysílána budou obě semifinále, utkání o třetí místo a finále."

Na serveru onlajny.cz bude také možné sledovat on-line přenosy ze všech utkání. Možná ani to nebude podle Kadaněho slov vše: "Nevzdáváme ani Českou televizi. Poté, co jsme se dozvěděli, jak debata o turnaji dopadla snažíme se alespoň o reportáž do zpravodajství."

O tom, že Plzeň o víkendu přivítá špičková hokejbalová družstva, by se měla dozvědět také široká veřejnost. S tím cílem spustili organizátoři propagaci v centru města. "Pilsen Cup vnímáme ve smyslu prezentace i jako další připomenutí, že ve městě a okolí je dobře fungující hokejbalová komunita. Stejně jako při World Cupu i nyní jsme využili reklamní lavičky. Není to sice masivní kampaň, ale Pilsen Cup je v Plzni vidět! Plakáty na lavičkách lze vidět především na těch nejfrekventovanějších místech ve městě." líčí Kadaně, jehož organizační tým odpočítává poslední dny do startu třetího ročníku Pilsen Cupu.

Pilsen Cup 2012

Termín: 3. - 5. února 2012
Účastníci: Česko U20, HBC Plzeň, Maďarsko, Nitrianski Rytieri (SVK), SHC Aegerten/Biel (SUI), Slovensko U20

Propozice / Regulations

Ceny vstupenek

Pátek: 20 Kč
Sobota, neděle: 30 Kč

Program zápasů

Pátek 3. února 2012

18:00Skupina AHBC Plzen - SHC Aegerten/Biel-:-
19:30Skupina BNitrianski Rytieri - Maďarsko-:-

Sobota 4. února 2012

10:30Skupina ASHC Aegerten/Biel - Slovensko U20-:-
12:00Skupina BMaďarsko - Česko U20-:-
14:00Skupina ASlovensko U20 - HBC Plzen-:-
15:30Skupina BČesko U20 - Nitrianski Rytieri-:-
17:30Čtvrtfinále2A - 3B-:-
19:00Čtvrtfinále2B - 3A-:-

Neděle 5. února 2012

10:00O 5. místo??? - ???-:-
11:30Semifinále1A - ???-:-
13:00Semifinále1B - ???-:-
15:00O 3. místo??? - ???-:-
16:30Finále??? - ???-:-