Hodnocení víkendu: Dvěma týmům skončila sezóna

Mladší dorostenci díky dvěma prohrám v Hradci Králové přišli o naději bojovat o mistrovský titul a sezóna pro ně končí. Tak zní nejhorší zpráva uplynulého víkendu. Naopak do semifinále postoupil A-tým, B-tým i starší dorost. Mladší žáci podlehli Liticím. Přípravka uzavřela sezónu posledním turnajovým dnem v Třemošné, připsala si jednu remízu a jednu porážku.

A-tým

Již třetí utkání rozhodlo o postupu plzeňského A-týmu do semifinále play-off. Jen první dějství utkání na hřišti Kertu bylo vyrovnané, pak už dominovali Plzeňané a v poklidu si dokráčeli pro rozhodující třetí vítězství. Na konečném skóre 6:4 se dvěma brankami a jednou asistencí nejvíce podílel Ondřej Kejř. Soupeřem Plzně v semifinále bude Kladno.

Sobota 16. dubna Kert Park Praha - HBC Plzeň 4:6 (0:0, 2:5, 2:1)

Starší dorost

Starší dorostenci napodobili áčko a na hřišti soupeře také sehráli jediné utkání. Po dvou domácích výhrách nepřipustili svěřenci trenéra Kovaříka žádné komplikace ani v Ústí a zásluhou vítězství 3:1 se mohou těšit na semifinálové souboje. O tom, kdo bude soupeřem Plzeňanů, rozhodne až pondělí 25. dubna. Na tento den jsou naplánovány rozhodující zápasy dvou dosud vyrovnaných sérií.

Sobota 16. dubna Elba Franklin Ústí nad Labem- HBC Plzeň 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Mladší dorost

Dvě smutné zprávy dorazily z východu Čech. Mladší dorostenci v sobotu i v neděli odehráli vyrovnané zápasy, ale vždy jim chyběl kousek k úspěchu. Dál tak jde Hradec Králové a naopak plzeňským dorostencům sezóna končí.

Sobota 16. dubna HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň 4:3p (1:1, 1:0, 1:2)
Neděle 17. dubna HBC Hradec Králové 1988 - HBC Plzeň 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Mladší žáci

Tabulka mistrovství republiky mladších žáků - skupiny Západ je nyní maximálně vyrovnaná, v čele jsou tři týmy se shodným bodovým ziskem. Plzeňští mladíci totiž v sobotu podlehli Liticím a dovolili soupeři dotáhnout tříbodovou ztrátu. Sedmatřicet bodů má také tým Třemošné.

Sobota 16. dubna TJ Plzeň-Litice - HBC Plzeň 6:3 (3:1, 3:2, 0:0)

Přípravka

Posledním hracím dnem skončila regionální soutěž přípravek. Plzeňané remizovali s Třemošnou a těsně podlehli Písku. V celkovém pořadí patří Plzni čtvrtá příčka. Z vítězství se radují nejmenší hokejbalisté Písku.

Sobota 16. dubna TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Sobota 16. dubna HC ŠD Písek - HBC Plzeň 1:0

B - tým

Béčko si prodloužilo sezónu, když v rozhodujícím utkání čtvrtfinále oblastní ligy porazilo tým Rolling Ballwans. Semifinále přinese souboj HBC Plzeň "B" - TJ Plzeň-Litice "B".

Sobota 16. dubna HBC Plzeň "B" - HBC Rolling Balwans Plzeň 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)