Třem týmům začíná play-off, všem v domácím prostředí

Hned tři týmy vstoupí o víkendu do vyřazovacích bojů ve svých soutěžích. Mladší dorostenci hostí Hradec Králové, starší dorostenci přivítají Ústí nad Labem a A-tým čekají zápasy s pražským Kertem. Vždy se hraje první utkání v sobotu a druhé v neděli. Dalšími duely pokračují také soutěže mladších i starších žáků a důležité boje čekají B-tým ve čtvrtfinále oblastní ligy.

A-tým

Plzeňští diváci uvidí o víkendu reprízu loňské čtvrtfinálové série. I když letos by měl Kert být o poznání těžším soupeřem. Pražané mají za sebou povedenou základní část a obsadili šestou pozici. A to se pohybovali i ve vyšších patrech tabulky.

Zajímavý by mohl být souboj reprezentačních gólmanů. Na jedné straně bude stát Tomáš Semera, na druhé Leoš Gerlich. Osobnosti však najdeme i mezi hráči v poli. Na plzeňské straně obránce Martina Kadaněho či útočníky Adama Roušala a Ondřeje Kejře, které se budou snažit předčít Pražané Lukáš Plzák a Martin Kruček.

Sobota 9. dubna HBC Plzeň - Kert Park Praha od 18:00
Neděle 10. dubna HBC Plzeň - Kert Park Praha od 15:00

Starší dorost

Starší dorostenci potvrdili v posledním utkání proti České Třebové dobrou aktuální formu a nyní ji budou chtít ukázat také v play-off. Ústí nad Labem v základní části dvakrát porazili, a tak jsou ve čtvrtfinále favoritem.

Sobota 9. dubna HBC Plzeň - Elba Franklin Ústí nad Labem od 15:00
Neděle 10. dubna HBC Plzeň - Elba Franklin Ústí nad Labem od 12:00

Mladší dorost

Již delší dobu bylo téměř jasné, že mladší dorostenci narazí ve čtvrtfinále play-off na Hradec Králové a předpoklady byly naplněny. Plzeňští mladíci mohou být rádi, protože v Hradci na jaře zvítězili a vyzkoušeli si cestu, jak na soupeře vyzrát.

Sobota 9. dubna HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988 od 12:30
Neděle 10. dubna HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988 od 9:30

Starší žáci

Tým starších žáků měl k utkání proti Kasejovicím původně nastoupit již v sobotu, ale zápas byl přeložen na úterní odpoledne. Mladí Plzeňané si tak vyzkouší sehrání soutěžního duelu v nezvyklý čas místo svého tréninku.

Úterý 12. dubna HBC Plzeň - HBC Kasejovice od 16:30

Mladší žáci

Tým Stříbra požádal o přeložení sobotního utkání. Náhradní termín zatím ne ní znám. Mladší žáci tak mají o víkendu volno.


B - tým

Stav čtvrtfinálové série oblastní ligy mezi B-týmem HBC Plzeň a družstvem Rolling Balwans Plzeň je zatím 1:1. Na hřišti v Horní Bříze se tedy o víkendu může rozhodnout o postupujícím, ale jeden z týmů by musel dvakrát zvítězit. V sérii zatím vládnou útoky nad obranami, je však otázkou, jak tento fakt ovlivní přesun z haly na asfalt.

Sobota 9. dubna HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň "B" od 10:00
Neděle 10. dubna HBC Rolling Balwans Plzeň - HBC Plzeň "B" od 10:00