Cenná zkušenost, hodnotí turnaj minipřípravek Josef Kadaně

První listopadová neděle patřila v hale na Košutce hokejbalovému a hokejovému potěru týmů HBC Plzeň, TJ Tatran Třemošná, HC Tachov a HC Klatovy. Hráči kategorie minipřípravek (ročník 2002 a mladší) se v takovémto klání pořádaném Oblastním svazem hokejbalu Plzeň střetli vůbec poprvé. "A rozhodně ne naposledy," podotýká jeden z hlavních organizátorů Josef Kadaně, který neskrývá spokojenost s nově nabytými zkušenostmi.

Kategorie minipřípravek stále v hokejbale nemá svoji dlouhodobou soutěž, přesto jsou oddíly, kteří již s takto malými dětmi, někdy dokonce pětiletými, pracují. Ostatně obdobně to platí také o hokeji. Toho si byl dobře vědom Josef Kadaně, který již od léta živil myšlenku na společné klání hráčů těchto dvou sportů a svou myšlenku dovedl k realizaci. "V klubu pracujeme s množstvím nejmenších hokejbalistů a zatím pro ně neexistuje žádný zápasový program," vypichuje již zmíněný důvod a přidává další: "Chtěli bychom nastavit spolupráci s hokejovými kluby, které mají přibližně stejně staré děti a hrají své turnaje v intervalech jednoho měsíce. Tedy mají také dostatek času na další zápasy."

V plzeňském kraji je několik klubů, které se pro spolupráci nabízejí. Čtyři z nich (Domažlice, Klatovy, Rokycany, Tachov) byly osloveny Oblastním svazem hokejbalu Plzeň. "Chtěli jsme mít celkem pět účastníků, ale na poprvé to nedopadlo vůbec špatně a čtyři týmy si zahrály do sytosti," konstatuje Kadaně a ambiciózně vyslovuje další přání: "Premiérový turnaj bude mít určitě další pokračování na jaře a opět půjde o mix hokejbalových a hokejových týmů."
Ceny nejlepším týmům za OSHb Plzeň předali Josef Kadaně a Jiří Kurta
A která družstva by se mohla střetnout tentokrát? "Kromě kontaktovaných Domažlic a Rokycan bychom chtěli oslovit ještě Cheb a Ostrov nad Ohří. Z hokejbalových týmů se nabízí například České Budějovice nebo Nové Strašecí," prozrazuje muž velmi spokojený s prvními zkušenostmi se střetem hokejbalu a hokeje v jeden čas, na jednom místě. Takové setkání přineslo mírné překvapení, protože obě hokejová mužstva se neprobojovala do finále, což nezůstalo bez povšimnutí: "Sportovní výsledky jsou trochu překvapením, i když je třeba podotknout, že oba hokejové kluby se s hokejbalový míčkem teprve seznamovaly."

Konečné pořadí však nebylo tím nejdůležitějším. "Jsem rád, že turnaj probíhal v příjemné a přátelské atmosféře. Všichni kluci a holky si do sytosti zahráli, takže se podařilo naplnit oba hlavní cíle tohoto malého hokejbalového klání," říká Kadaně a přidává ještě vizi do přeci jen vzdálenější budoucnosti: "Rád bych, abychom v této kategorii udělali už v příštím roce sérii alespoň několika turnajů a to nejenom v plzeňské hokejbalové hale. Po rozpuštění ledu je možné pro turnaje využít i řadu zimních stadionů."