V reprezentační nominaci figuruje pětice Plzeňanů

První akce reprezentačního týmu v rámci přípravy na MS 2011 se uskuteční již o tomto víkendu v plzeňské hale na Košutce. Trenéři Drahomír Kadlec a Rostislav Kurfürst již zveřejnili širší nominaci a v té je možné najít hned pětici Plzeňanů. Nováčky jsou gólman Tomáš Semera, obránce Michal Bezděk a útočník Michal Průcha. Mezi zkušené naopak patří dvojice Martin Kadaně, Ondřej Kejř.

Tomáš Semera sice vynechal úvodní dva extraligové duely, ale poté se stal jistotou v Plzeňské brance. Díky tomu si vybojoval premiérovou nominaci na akci národního týmu. Zažívá tak pernou sezónu, protože vedle výborných výkonů v brance musí předvádět také své trenérské schopnosti při práci s mladšími dorostenci HBC Plzeň.

Šanci proniknout do seniorské reprezentace dostalo na první kempu v této sezóně také několik hráčů z loňské "dvacítky", která vybojovala na světovém šampionátu ve Villachu stříbrné medaile. Se svými nedávnými parťáky se setkají i dva Plzeňané - obránce Michal Bezděk a zatím nejproduktivnější útočník týmu Michal Průcha.

Další dva Západočeši mají již celou řadu zkušeností s hokejbalem na mezinárodní úrovni. Martin Kadaně a Ondřej Kejř jsou mistry světa z roku 2009. Před více než rokem totiž český tým ovládl domácí světový šampionát konaný právě v Plzni.

Mezi vyvolenými najdeme i další jména, která jsou fanouškům HBC Plzeň dobře známá - dnes již mostecký bek Jan Pospíšil či dobřanský Adam Roušal.

Kompletní nominaci je možné najít v článku na webu hokejbal.cz.