Změny v kádru před sezónou 2010/11

Před začátkem extraligového ročníku 2010/11 došlo v kádru A-týmu HBC Plzeň k řadě změn. Odchody zkušenějších hráčů a reprezentantů nahradily příchody mladých odchovanců, kteří se chtějí poprat o šanci natupovat pravidelně k extraligovým kláním.

Kádr A-týmu doplnili:

Petr Mikl
Brankář českobudějovického Pedagogu zná plzeňské prostředí velmi dobře. V předminulé sezóně vychytal spolu s Tomášem Větrovským mistrovský titul staršímu dorostu. V uplynulém ročníku pak nastupoval k ještě většímu počtu zápasů a výrazně přispěl ke stříbrným medailím. Nyní dostane poprvé šanci mezi muži a už v přípravě ukázal, že za Tomášem Semerou bude A-tým mít dva vyrovnané mladé gólmany.

Michal Průcha
Patřil k tahounům staršího dorostu. V loňské roce odehrál MS hráčů do 18 i 20 let a na obou akcích patřil k nejlepším hráčům. Útočník, který je nejen výborným střelcem , ale jeho síla je i v udržení se na míčku, nastupoval ve všech přípravných zápasech a jasně si řekl o místo v jedné z prvních tří formací.

Ondřej Krpal
Čtyřiadvacetiletý forvard už odehrál v A-týmu řadu utkání, ale minulém ročníku nastupoval jen za B-tým. Nyní dostal šanci v přípravných utkáních proti Germaringenu a Oberwilu a podle výkonů může případně zaskočit i v soutěžních utkáních.

Lukáš Hofmeister
Mladý reprezentant v kategorii hráčů do 18 let je velkým příslibem pro vyztužení zadních řad. V zápasech se zahraničními soupeři rozhodně nezklamal a šanci jistě dostane i v dalších duelech.

Petr Gřonka
Nejlepší nahrávač loňského ročníku extraligy staršího dorostu trénuje společně s A-týmem a je připraven naskočit do některého z utkání. Ve hře je i hostování do týmu v nižší soutěži a start za plzeňský B-tým.

Na hostování bude v Plzni nadále působit Petr Chowaniec. Přestup z Mostu uskutečnil Marián Juráček a střídavý start bude mít vyřízen Vladimír Muchl.

Kádr A-týmu opustili:

Jan Pospíšil
Mistr světa z roku 2010 po roce opouští západočeskou metropoli. Jako kmenový hráč Rakovníku mohl volit mezi několika kluby a nakonec se rozhodl pro Most. V Plzni absolvoval celou přípravu včetně přátelských utkání.

Petr Šulan
Reprezentační brankář se stal kustodem a masérem u hokejistů HC Plzeň 1929 a tato nová práce mu neumožňuje dále trénovat a hrát zápasy v zelenomodrém dresu. Ale jeho další působení v týmu HBC PPlzeň je stále otevřenou otázkou.

Pavel Štulc
Zkušený matador se vrátil z hostování do Litic, s plzeňským týmem neabsolvoval přípravu, není stabilním členem kádru, ale při svých zkušenostech ještě může určitě do extraligových bojů zasáhnout.

Radek Komanec
Platí to samé co v případě Pavla Štulce, chce se více věnovat rodině a po letech strávených na ledových kluzištích či asfaltových hřištích trochu odpočinout. Ale nikdy neříkej nikdy...

Z hostování do Dobřan se stejně jako před rokem vrátil Adam Roušal. Otevřenou otázkou je další působení Marka Lendla.