Hráčem sezóny 2009/10 v anketě zvolen Martin Regner

Anketa "Hráč sezóny 2009/10", která probíhala po dobu tří týdnů na webu hbcplzen.cz, zná svého vítěze. Celkem se sešlo 320 hlasů, 92 z nich rozhodlo o tom, že prvním, kdo převezme cenu pro vítěze je útočník Martin Regner. V článku se dozvíte další podrobnosti a pořadí na prvních pěti místech.

Nominační kritéria

Aby hráč mohl pomýšlet na titul "Hráč sezóny 2009/10", musel v součtu základní části a play-off odehrát za A-tým nejméně pět utkání.

Průběh hlasování

Hlasovat bylo možné pomocí internetové korespondence a to na adresu: hracsezony@hbcplzen.cz. Z jedné emailové adresy byl započten pouze jeden hlas. Hlasování probíhalo od 28. června do 18. července 2010.

Výsledky ankety

1. místo: Martin Regner – 92 hlasů

Jeden z mladých hráčů v modrobílém dresu. V základní části chyběl Martin Regner jen v jednom zápase, bilance 5+2 není vůbec špatná. V play-off si pak v 7 zápasech nepřipsal žádný bod. Na konci sezóny byl součástí výběru na turnaji v Deggendorfu, kde se stal nejlepší útočníkem.

2. místo: Jaroslav Kejř - 54 hlasů

Starší z bratrské dvojice Kejřů Jaroslav si v základní části připsal ve 20 zápasech 7 bodů za 2 branky a 5 přihrávek. V play-off v 10 zápasech jednu asistenci.

3. místo: Jan Beránek – 32 hlasů

Zkušený obránce v základní části z důvodu zranění vynechal řadu utkání, ale jeho důležitost se projevila v play-off, kde svými góly týmu velmi pomohl. V základní části v devíti zápasech zaznamenal jen jednu asistenci, naopak ve stejném počtu zápasů v play-off přidal sedm kanadských bodů za pět branek a dvě přesné nahrávky.

4. místo: Michal Edl – 23 hlasů

Hráč, který je platnou oporou zadních řad i celého týmu moc kanadských bodů nesbírá. 202 centimetrů vysoký obránce si připsal v součtu základní části a play-off jen dva body. Platným hráčem je především v defenzivní činnosti.

5. místo: Jan Pospíšil – 16 hlasů

Hráč, který se stal loni v červnu mistrem světa, byl v Plzni na střídavý start z Rakovníku. Jako jeden ze tří hráčů odehrál všechny zápasy v sezóně. Celkem si připsal 24 bodů za 13 branek a 11 asistencí. Při absenci některých hráčů si zahrál i v útoku.

Cena bude vítězovi předána na jednom z prvních tréninků A-týmu. Na webových stránkách klubu pak bude uveřejněn rozhovor s "Hráčem sezóny 2009/10".