Hodnocení víkendu: Plzeň čekají dvě finálové série

Zápasy uplynulého víkendu rozhodly o tom, že dva celky v dresech s mečounem na prsou si zahrají extraligové finále. Áčko už v sobotu ukončilo semifinálovou sérii s Hradcem Králové a ve finále se postaví Kladnu. Starší dorost porazil v pátém rozhodujícím utkání Vsetín a ve finále se jej čeká Jihlava. Nedařilo se starším žákům, kteří vybojovali v soubojích s ústeckým DDM jediný bod. Naopak mladší žáci zdolali Litoměřice v obou nedělních střetnutích.

A-tým

Třetí výhru v semifinálové sérii zaznamenal A-tým v Hradci Králové. Zápas s množstvím šancí rozhodovala až samostatná střílení, ve kterých jedinou trefu obstaral Ondřej Kejř. Už příští sobotu začíná finálová série, ve které se Plzni postaví Kladno. Středočeši porazili v semifinále 3:1 Most.

sobota 8.května HBC Autosklo H.A.K. Hradec Králové - HBC Plzeň 2:3ss (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)

Starší dorost

Rozhodující páté utkání hráli o víkendu starší dorostenci. Po čtyřech zápasech semifinálové série byl stav nerozhodný 2:2. Důležitý moment utkání přišel zhruba v jeho polovině zápasu, kdy vítěznou branku vstřelil ve dvojnásobném oslabení Miroslav Polívka. Příští týden v sobotu začíná finálová série. Do Plzně zavítá tým Jihlavy. Ten si zajistil finálovou účast již minulý týden.

sobota 8.května HBC Plzeň - HBC Vsetín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Starší žáci

neděle 9.května HBC Plzeň – DDM Ústí nad Labem 3:4ss (0:0, 1:3, 2:0)
neděle 9.května HBC Plzeň - DDM Ústí nad Labem 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Tým po těchto výsledcích obsadil ve své skupině konečné třetí místo.

Mladší žáci

neděle 9.května HBC Plzeň - SHC Killers Litoměřice 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
neděle 9.května HBC Plzeň - SHC Killers Litoměřice 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)