Dobře rozehraný zápas v Mostu body nepřinesl

V patnáctém a zároveň posledním podzimním kole zajíždělo A mužstvo do Mostu. Náš tým byl do té doby jediný, kdo na letos suveréní Pento vyzrál a v zářiové premiéře haly zvítězil. Body mohli hráči Škody získat i v mostecké hale. Sice dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali na jednobrankové vedení (1:0 a 2:1) najít odpověď. Nejprve to byl v přesilovce Petr Chowaniec, poté Martin Balíček. Na začátku třetí části se Škoda poprvé ujala vedení po gólové střele Marka Lendla. Obrat nastal nečekaně v přesilovce našich hráčů. Švancarovo únik znamenal vyrovnání a další zaváhání plzeňské obrany čtvrtý gól v síti Jana Donauschachtla a tím i nulový bodový zisk.

Starší dorost odjel na východ Čech s cílem udržet se v první čtyřce. Úvod zápasu v Pardubicích tomu však nenapovídal. Nevýrazný výkon bez potřebného nasazení pravděpodobně připravil mužstvo o body. Ve druhé třetině sice Petr Ondra vstřelil ve vlastním oslabení vedoucí branku Škody, ale chvíli nato soupeř umístěnou střelou k tyči vyrovnal. Až v poslední části tým zabral. Všechny střelecké pokusy však velmi dobrá brankář domácích pochytal. Žádný střelecký pokus za svá záda nepustil ani Tomáš Větrovský. V penaltovém rozstřelu byla úspěšnější Alfa. Nedělní zápas v Letohradu rozehrála Škoda o poznání lépe. Na konci první třetiny vstřelil branku Pavel Henrich. Soupeř sice tři minuty po přestávce vyrovnal, ale aktivita byla stále na plzeňských hokejkách. To potvrdil Michal Průcha, který přidal druhý gól hostí. Další šance z nichž některé byly skutečně stoprocentní však plzeňsktí nevyužili a soupeř je v samém závěru druhé třetiny potrestal. Autorem branky byl znovu Voleský. Tentýž hráč na sněhem poznamenaném terénu ve třetí třetině přivedl Letohrad do vedení. Tlak Plzně byl v závěru značný a přinesl své ovoce. Minutu a čvtrt před koncem poslal přesnou střelu do branky Pavel Henrich a po následné buly překvapil nahozením na branku domácího brankáře Michal Průcha. Vedení plzeňský tým dokázal uhájit a veze si tak 4 cenné body a průběžné první místo v tabulce soutěže.

Mladší dorostenci nenavázali na zlepšené výkony v domácím prostředí. V Pardubicích dokázali během druhé třetiny srovnat nepřiznivý stav 0:2. A to nejen díky brankách Lukáše Hofmeistra a Jakuba Demiše , ale především díky zlepšené hře. Na začátku třetí části se střelecky opět prosadila Alfa po jedné z řady individuálních chyb. Přes veškerou snahu se Škodě již vyrovnat nepodařilo. Zatímco v Pardubicích byli svěřenci trenéra Henricha vyrovnaným soupeřem o utkání v Letohradu se to rozhodně říct nedá... Špatný výkon dokumentuje výsledek 5:1 pro domácí. Jediným střelcem hostů byl Ondřej Benedikt.

Nevedlo se ani starším žákům,kteří doma podlehli vedoucímu Mostu nejprve 0:4 a poté 0:2. Už z výsledků je patrné, že mužstvo selhalo především v koncovce.

B mužstvo kráčí soutěží téméř neochvějně. Důkazem je další výhra, tentokrát 6:4 nad rezervou Třemošné. Přesto po hladkém průběhu prvních dvou třetin nechal B tým svého soupeře stáhnout vedení až na 5:4. Body se ale (alespoň v případě béčka) v hale nerozdávají.