Hodnocení víkendu: Áčko se před pauzou ukázalo, dorost srazil silného protivníka

14. října 2024

Výjezd dvou týmů do Svítkova skončil pro plzeňské celky nerozhodně. V obou případech došlo na dělbu bodů. Zatímco junioři prohráli po samostatných stříleních, A-tým nezlomila dvoubranková ztráta a na hřišti dosud stoprocentního týmu zvítězil v prodloužení. Před týdenní pauzou tak zapsal velmi dobrý výsledek. Dorost na domácím hřišti gólem v závěru srazil silné Ústí nad Labem. Vítězný obrat se povedl také mladších žákům, kteří se nakonec radovali z šesti gólů. Uspěl rovněž B-tým.

A-tým

Domácí Svítkov si dvěma slepenými brankami po vhazování v útočném pásmu vydobyl náskok. Namísto navýšení skóre ale diváci viděli kontaktní branku. Pavlíček vybojoval míček a úspěšnou dorážkou na konci celé akce snížil na 2:1. Plzeňané postupem času přebírali iniciativu, měli možná až nečekanou střeleckou převahu na hřišti dosud stoprocentního celku. V poslední akci druhé třetiny přišla další úspěšná dorážka, tentokrát v podání Hájka. Zápas nakonec došel do prodloužení. To krátce po jeho začátku rozhodl v přesilové hře kapitán Švarc a Plzeňanům tak zařídil dvoubodový a veselý návrat domů!

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Po vydařených zápasech byla pro nás konfrontace se Svítkovem nová výzva. Tým, který dosud neztratil ani bod začal o dost lépe než my. Neudrželi jsme míček v útočném pásmu a ofenzíva soupeře nám dělala téměř celou první třetinu problémy. To dokumentuje i dvoubrankové vedení Stars. Pak jsme se přece jen oklepali a byli i ve předu kousavější. Odměnou nám byla branka Matěje Pavlíčka, který to také konečně protrhnul. Postupem času jsme byli přesvědčivější a po vyrovnání snad i aktivnější. Výsledkem toho byla přesilovka do prodloužení se kterou jsme naložili parádně. Máme další dva body, což je v celkovém součtu 14 bodů za úvodních šest zápasů něco úžasného! Teď si dáme od hokejbalu pár dní volno, kluci doléčí různá zranění, nemoci abychom do druhé části podzimu, která bude dost náročná, měli hodně síly a energie.

Sobota 12. října 2024: HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Plzeň 2:3p (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Po A-týmu nastoupil ve Svítkově také juniorský celek. Nastoupil aktivně, do vedení šel ale před první přestávkou soupeř. Ve druhé části Svítkov dvakrát využil přesilovku. Stejný počet branek vstřelili také Plzeňané, když se jim podařilo v obou případech vsítit kontaktní branku. Třetí třetina se nesla ve znamení plzeňského dobývání svítkovské branky. Kýžený vyrovnávací gól vstřelil čtyři minuty před koncem základní hrací doby Chán. Ve zbytku zápasu včetně prodloužení gól nepadl. Rozhodla samostatná střílení, ve kterých uspěl pouze jediný exekutor, a to na domácí straně.

Komentář trenéra Michala Edla: Hrál se kvalitní hokejbal. Z naší strany velmi běhavý s aktivním napadáním. To se ostatně budeme snažit hrát pořád, abychom hráče připravili pro A-tým. Nechceme hrát "zanďoura." Má to své riziko, že budeme hrát "do plných" a soupeř bude hrozit z brejků, což se de facto stalo u prvního gólu. Začátek zápasu ale proběhl v naší režii, od poloviny zápasu jsme pak měli velký tlak. Gólů jsme ale vstřelili málo. Na konci třetí třetiny nebo v prodloužení jsme gól dát měli. Proto mě zisk pouze jednoho bodu mrzí. Na samostatná střílení jsme poslali hráče, kteří jsou tyto situace schopni zvládnout. Bohužel se nepodařilo, při jednom ze zakončení nám i ujel míček. Soupeř nájezdy zvládnul lépe a já mu gratuluji. V zápase jsme bohužel ztratili Honzu Krause, který odjel do nemocnice a podzim pro něj skončil. V průběhu zápasu musel odstoupit Jirka Popp. Do dalších zápasů tak musíme udělat vynucené změny. Útoky přeskládáme a uvidíme, zda nám to přinese více gólů.

Sobota 12. října 2024: HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Plzeň 4:3ss (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

V souboji týmů z čela tabulky hostili mečouni ústeckou Elbu. Dal se očekávat kvalitní mládežnický hokejbal a přítomní diváci jej také dostali! Byť se na góly čekalo až do druhé třetiny. V ní si Plzeň vybojovala dvoubrankové vedení, ústečtí hokejbalisté ale hned po minutě odpověděli kontaktní brankou. Ve 33. minutě hosté srovnali. Poslední slovo měli přichystané mečouni. Ve 42. minutě rozhodl svým druhým gólem obránce Martin Stranský. Koncovku zápasu Plzeňané zvládli a v západní divizi zůstávají jediným celkem bez ztráty bodu.

Komentář trenéra Pavla Štulce: Zápas byl kvalitní z obou stran, škoda, že takových utkání nebývá více. Soupeř byl možná více na balónku, ale kluci si soupeře dobře pohlídali, aby se nedostával do vyložených šancí. Zápasu by možná slušena remíza. Kluci ale ukázali bojovnost až do konce hrací doby a za to jim děkuji.

Neděle 13. října 2024: HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nedělní program v Precol aréně otevřel zápas mladších žáků proti Českým Budějovicím. Hosté na začátku zápasu využili přesilovou hru a brzy si vypracovali dvoubrankový náskok. To ale zdánlivě nastartovalo plzeňské hráče. Ve druhé třetině dokonali povedený obrat. Plzeňané dokázali ve druhé polovině zápasu uhasit také gólové šance soupeře a dovedli zápas do vítězného konce. U výhry 6:3 byl vidět Ondřej Boudný (2+3).

Komentář trenéra Michala Samce: Naše hra rozhodně nebyla perfektní a máme spoustu prostoru pro zlepšení, v určitých pasážích se však už dal pozorovat herní progres a návyky, které po hráčích vyžadujeme a snažíme se jim je vštípit. Jsem rád za kvalitního soupeře, který nám rozhodně nedal nic zadarmo. Vyzdvihl bych bojovnost hráčů a důraz směrem dopředu, z čehož jsme vytěžili několik gólů. Naopak bych si představoval ještě větší chuť podstupovat souboje ve všech částech hřiště, napadat a získávat míčky, důsledně backcheckovat. Od starších hráčů mi stále ještě chybí klid na míčku a snaha s ním hrát, nikoliv zbrkle odpalovat, ale určitě byl vidět progres.

Neděle 13. října 2024: HBC Plzeň - SK Pedagog České Budějovice 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

V rámci druhého turnaje v sezóně zavítala přípravka do Horní Břízy. Sehrála zde tři zápasy, přičemž dva z nich zvládli v vítězně. Na turnaji nastoupil především mladý kádr, který ukázal svůj potenciál!

Komentář trenéra Petra Lakó: Tým byl složen převážně z mladších ročníků, kteří jsou v přípravce "nováčci" a hráčů kteří v podstatě začínají.... Musím říct, že mi kluci velmi potěšili, jak přístupem, tak předvedenou hrou. První dva zápasy s Horní Břízou a Blovicemi zvládli na jedničku a po zásluze zvítězili. Ve třetím zápase s Dobřany byl v první polovině vidět rozdíl ve zkušenostech a kvalitě hráčů, kdy jsme prohrávali i o čtyři branky. Ve druhé půli však kluci zablokovali a skóre postupně dotáhli na rozdíl jednoho gólu, ale na víc to nestačilo. Z turnaje mám i tak ale jen dobré pocity a kluci si všichni zaslouží pochvalu!

Minipřípravka

Druhý turnaj v sezóně abslovovala minipřípravka v Třemošné. Turnaj zvládli mečouni s úsměvem na rtech a dal jim opět cenné zkušenosti a příležitosti se zlepšovat.

Komentář trenéra Jana Pavelky: V Třemošné na nás čekaly tři týmy (Třemošná, Dobřany, Blovice). Program byl nabitý od samého začátku. Bylo zde vidět hodně týmové spolupráce, kterou kluky učíme. Kluci se bavili, chtěli hrát s míčkem na hokejce. Ne všechno bylo samozřejmě povedené, ale byla vidět radost ze hry a hráčům vydržel úsměv, což je pro nás trenéry odměnou. Turnaje jsou pro kluky vždy příležitostí se zlepšovat, a jsou pro ně pěkným zážitkem. Budeme dál pilně pracovat na tréninkách.

B-tým

Plzeňské Béčko hostilo tým Rolling Balwans. Od začátku se hrálo především před brankou soupeře a mečouni potvrzovali roli favorita. O plzeňském vítězství zřejmě definitivně rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy v 18. minutě dokonal hattrick Marek Forejt a zvyšoval již na 6:0. Konečný výsledek měl nakonec podobu 8:2.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Po dlouhé době jsme nastoupili v téměř kompletní sestavě a zápas jsme měli pod kontrolou. Výsledkově celou dobu, herně po většinu utkání. Za vítězstvím jsme šli od začátku a od úvodu druhé třetiny bylo o vítězi jasno. Škoda jen těch několika momentů a chyb, kdy jsme polevili, nechali soupeři prostor pro jeho hru a dostali zbytečné góly.

Neděle 13. října 2024: HBC Plzeň - HBC Rolling Balwans Plzeň 8:2 (3:0, 4:1, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Pátek 18. října 2024

  • Junioři: Plzeň - Beroun (19:00)

Sobota 19. října 2024

  • Junioři: Plzeň - HC Kert Park Praha (14:00)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)

Neděle 20. října 2024

  • B-tým: Dobřany - Plzeň (18:00)
  • Dorost: Písek - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Zliv - Plzeň (13:00)