V týmu převažuje pozitivní atmosféra, těší Michala Matouška

Včera

Mečouni si o víkendu zapsali další domácí výhru a v tabulce se drží na horních místech. Dvěma góly se na tom podílel také Michal Matoušek, který v letošní sezóně zatím nastoupil do tří zápasů a ve všech zaznamenal kanadské body. Nejen o úspěšném začátku letošního ročníku se rozpovídal více, ale zmínil i nové zkušenosti z univerzitního hokeje.

Michale, v letošní sezóně jsi zatím nastoupil do tří zápasů a ve všech jste s týmem získali tři body. Jak bys popsal atmosféru v týmu po úvodních soubojích?
Převažuje pozitivní atmosféra, bych řekl, pořád není vše růžové, ale to není asi nikdy a nikde.

V posledním odehraném utkání jste v domácí hale porazili Dobřany 6:3. Pro tebe to byl první domácí zápas v letošní sezóně. Naplnil tvé představy?
Představy jsem moc o zápase neměl, byl jsem pouze rád, že po posledních utkáních, na která jsem musel cestovat dlouho, mi cesta na zápas trvala chvíli.

Po první třetině jste prohrávali o jednu branku, skóre jste otočili až v další, kde jste soupeři také odskočili do většího náskoku. Co rozhodlo o celkovém výsledku?
To, že jsme začali proměňovat šance ve druhé třetině, že jsme se od soupeře nenechali moc vyprovokovat a že nás dva slepené góly soupeře ke konci zápasu nepoložily na lopatky.

Na výhře ses podílel dvěma góly, když jsi nejprve ve druhé třetině zařídil mužstvu vedení a pak ses prosadil ještě v poslední minutě základní hrací doby. Jak na obě gólové situace vzpomínáš?
Při první brance jsem zůstal sám kousek před modrou čarou, kam jsem dostal hezkou nahrávku a konečně se mi to povedlo trefit tam, kam jsem chtěl. Druhá akce byla na pohled asi hezčí, díky přihrávce, kterou jsem dostal mezi kruhy, kde jsem byl sám a na střelu jsem si již moc nevěřil, tak jsem zkusil kličku a vyšla.

Do statistik ses zapsal také v předchozích zápasech a po třech utkáních máš na svém kontě tři góly a dvě asistence. Jsi spokojený se svými výkony nejen z pohledu statistik, ale také herního výkonu?
Celkem ano, ale i branek i nahrávek mohlo být více a na výkonu jde pořád něco zlepšovat.

Kromě hokejbalu hraješ i hokej. Letos poprvé nastupuješ v univerzitní hokejové lize za plzeňské Akademiky, kde sis minulý týden zapsal premiéru. Jaká je zkušenost působit v tomto týmu?
Je to úžasná možnost a jsem za ni moc rád a hrát v tomto týmu je velký nezvyk hlavně v ohledu návštěvnosti a atmosféry na zápasech, kterou jsem nikde jinde tak velkou nezažil.

Sportovní program máš určitě nabitý nejen zápasy, ale také tréninky. Jak náročné je to skloubit s dalšími povinnostmi, jako je třeba studium?
Se studiem to jde skloubit dobře, díky tomu, že jsou Akademici univerzitní tým, takže tréninky máme udělané tak, abychom stíhali i školu, a i na hokejbale mi tréninky vycházejí na čas mimo školu, ale je pravda, že na některé zápasy si musím vozit nějaké učení s sebou a hlavně mi nabitý program moc neumožňuje osobní volno.

O víkendu se představíte zase na hřišti soupeře. Tentokrát vyjedete do Svítkova, který v letošním ročníku ještě neprohrál. Co od tohoto utkání očekáváš?
Očekávám rychlou hru a snad méně surové utkání, než bylo to poslední.