Hodnocení víkendu: Třetí výhra Áčka v řadě, uspěly také další tři celky

7. října 2024

Uplynulý hokejbalový víkend odstartoval extraligový souboj Plzně a Dobřan. Precol aréna viděla další plzeňské vítězství, po dvou venkovních úspěších si mečouni zakřičeli vítězně také doma. Ostatní družstva hrála na hřištích soupeřů. Dobřany porazil také dorost, ačkoliv herně se spíš trápil. Dvojboj žáků v Suchdolu nad Lužnicí vyzněl pro oba kluby nerozhodně. B-tým v Blovicích v přímém souboji potvrdil první příčku v tabulce.

A-tým

Plzeň měla proti Dobřanům hned ve 4. minutě možnost prosadit se z trestného střílení. To se ale nestalo a ještě v téže minutě šel soupeř do vedení po rychlém brejku. Do konce třetiny góly nepadly, vše si ale mečouni vynahradili ve třetině druhé. Dva rychlé zásahy po sobě znamenaly obrat a domácí se dostali na vlnu, na které pokračovali až do konce druhé části. Odměnou byly další dva góly. Do 42. minuty se zdálo, že Plzeň míří za vítězstvím. Dobřany ale vstřelily také rychlé dva góly. Mečouni měli ale připravenou okamžitou odpověď a dalšími dvěma góly završili na konečných 6:3.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Abychom měli tuto sezonu výrazně lepší než ty předchozí, tak musíme bodovat především doma. Zatím tomu tak je. Měli jsme dobrý začátek, ale namísto alespoň dvougólového vedení se opakovala situace z Letohradu a jednogólové manko. Druhá třetina už byla podle našich představ. Chvíli před koncem zápasu jsme si to sice trochu zkomplikovali, ale kluci zvládli závěr excelentně s dvojitou gólovou tečkou. A je potěšující, že když mlčí ostrostřelec Adam Hájek, zastoupí ho jiní. Zvláště jsme rádi, že to protrhla dvojice Kuba Vobruba a Honza Miksan.

Sobota 5. října 2024: HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany 6:3 (0:1, 4:0, 2:2)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Druhý zápas za víkend proti Dobřanům sehráli dorostenci, ovšem v pozici hostujícího týmu. Do vedení se dostali v 8. minutě, jinak se ale herně trápili a výkonem zaostávali za představením proti Berounu. Toho domácí využili a podařilo se jim srovnat skóre. Plzeňané se přeci jen ofenzivně probudili a skóre začalo na plzeňské straně narůstat. Při výhře 9:2 zaznamenal hattrick Jonáš Obr.

Komentář trenéra Pavla Štulce: Jediná pozitivní věc z nedělního zápasu jsou tři získané body do tabulky.

Neděle 6. října 2024: TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 2:9 (0:1, 2:5, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Výjezd do Suchdola nad Lužnicí se starším žákům nepovedl. Stejně jako v loňském roce zde prohráli vysokým rozdílem. Rozhodnuto bylo prakticky už po první třetině, kterou domácí ovládli pěti góly. Skóre se ve zbytku zápasu dál navyšovalo. Jediný úspěch Plzně při prohře 1:14 zaznamenal v 30. minutě Martin Ptáčník.

Sobota 5. října 2024: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 14:1 (5:0, 5:1, 4:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci měli stejného soupeře, na stejném místě. Výsledek zápasu byl ale odlišný. Zápas nabídl vyrovnanou bitvu. Z převahy v první části vytěžili Plzeňané jen jednu branku. Domácím se ale podařilo srovnat. Obraz plzeňské hry se ve třetí části opět zvedl a rezultovala z toho vítězná trefa necelé dvě minuty před koncem!

Komentář trenéra Petra Lakó: Zápas se nám jak výsledkově, tak herně vcelku povedl. V první třetině jsme byly lepším týmem a vypracovali si i několik brankových příležitostí, z kterých se nám povedlo proměnit pouze jednu. Ve druhé třetině soupeř potrestal naši hrubou chybu v rozehrávce a srovnal stav utkání. Zbytek druhé třetiny byla hra velmi vyrovnaná a podržel nás i náš brankář. Ve třetí třetině jsme se již vrátili k aktivní hře a vyvarovali se hrubých chyb. Z tlaku v útočném pásmu se nám před koncem povedlo skórovat a vedení uhájit až do závěru.

Sobota 5. října 2024: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Plzeňské Béčko v neděli nastoupilo v Blovicích, kde se hrál souboj o dosavadní první příčku. V první třetině měli mečouni více šancí, ujala se ale pouze jediná. Stejně tak ve třetině druhé. Soupeř ale zbraně neskládal a dlouho se hrál otevřený duel. Plzeňskou výhru potvrdila třetí třetina, v níž mečouni vstřelili druhý gól hned v prvním střídání a ještě pak navýšili skóre. Domácí Inter pouze korigoval na konečných 1:5.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Přímý souboj o první místo jsme zvládli. Zápas měl dvě různé poloviny. V té první nám na vlhkém povrchu míčky často uskakovaly a ujížděly, což naší hře rozhodně neprospívalo. Přesto jsme se ujali vedení dalekonosnou střelou. Jak ale hřiště osychalo, hrálo se nám lépe, a i když se domácí také snažili a měli také svoje šance, byli jsme lepším týmem a postupně se to projevovalo i na výsledku. Čestný úspěch Blovických dvě minuty před koncem tak už nic moc neměnil.

Neděle 6. října 2024: SK Inter Blovice - HBC Plzeň 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 12. října 2024

  • A-tým: Svítkov Stars Pardubice - Plzeň (14:30)
  • Junioři: Svítkov Stars Pardubice - Plzeň (17:00)
  • Přípravka: Turnaj v Horní Bříze

Neděle 13. října 2024

  • Dorost: Plzeň - Ústí nad Labem (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - České Budějovice (11:00)
  • Minipřípravka: Turnaj v Třemošné
  • B-tým: Rolling Ballwans Plzeň - Plzeň B (15:30)