Po měsíční pauze doma! A-tým v extralize přivítá Dobřany

3. října 2024

Po měsíční pauze se plzeňští hokejbalisté chystají na domácí extraligové utkání. V rámci 5. kola přivítají Snack Dobřany. Plzeňanům se podařilo zvítězit ve třech případech ze čtyř možných a nyní by rádi přidali další tři body do tabulky. Jejich sobotní soupeř by naopak rád utnul čekání na první vítěznou radost. Dojde opět na těsný výsledek, který provází poslední vzájemné zápasy? Dozvíme se již v sobotu od 11 hodin! Jinak ovšem bude Precol aréna prázdná. Všechna ostatní družstva nastoupí o nadcházejícím víkendu v roli hostů.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň - TJ Snack Dobřany, sobota 5. října 2024 od 11:00

Nejvyšší hokejbalová soutěž má za sebou první měsíc. Z plzeňského pohledu by se září dalo hodnotit jako povedené. Mečouni doma porazili Pardubice a ze tří venkovních výjezdů ukořistili šest bodů. Vysoko vyhráli na půdě nováčka z Mladé Boleslavi a po povedeném obratu také v Letohradu. Nad jejich síly byl pouze loňský vicemistr z Hostivaře. Plzeňané se tak drží na předních pozicích tabulky, kterou ale není možné příliš interpretovat, vzhledem k rozdílnému počtu odehraných zápasů napříč soutěží. Jedno lze ale tvrdit s určitostí. V porovnání s předchozími úvody do soutěžního ročníku letos nemají mečouni problém se střílením branek.

7, 7, 4, 19. Takový je počet branek, který Plzeňané vstřelili v úvodních zápasech v září za poslední čtyři roky. Letošní statistiku zjevně zkresluje extrémní hodnota v podobě devíti branek do sítě Tygrů z Mladé Boleslavi, mečouni ale ofenzivní sílu potvrdili šesti vstřelenými góly v posledních 15 minutách v Letohradu. S velkým elánem do extraligy vkročil Adam Hájek, který ve zmíněných dvou utkáních nastřílel po čtyřech gólech a vévodí tak statistikám celé soutěže. Mezi nahrávači se v plzeňském týmu zase vyšvihl kapitán Marek Švarc (2+7). Spolehnout se dosud mohli mečouni také na brankářskou dvojici Petr Kráčina, Vít Čapek, kteří mají oba úspěšnost zákroků přes 90 %. Druhý jmenovaný v Letohradu nastoupil do prvního utkání a hned si na své konto připsal chycené trestné střílení.

V sobotu na mečouny čeká druhý extraligový celek ze západu Čech. Do Precol arény dorazí dobřanští Šneci. Ti ze tří utkání získali jeden bod. Po těsných porážkách s Kert Parkem (2:3) a Kladnem (1:3) nastoupili v Hradci Králové. Domácí v závěru srovnali stav utkání v prodloužení si uzmuli bonusový bod pro sebe. Na výhru tak zatím čekají. Čekání dobřanského celku by Plzeň ráda prodloužila. Západočeská derby ale v posledních ročnících bývají velice vyrovnaná a příliš neplatilo rčení "můj dům - můj hrad". V minulém ročníku si týmy kupříkladu oplatily výhru v prodloužení/samostatných stříleních na půdě soupeře.

Dobřany před sezónou posílily Jihočeskou kliku. Po sestupu Prachatic do nižší soutěže přivítali navrátilce Pavla Šilhána s Lukášem Zelenkou. V posledních dvou utkáních navíc hájil dobřanskou klec další z Horalů, juniorský reprezentant Marek Fleischman. Další novou akvizicí je exkladenský útočník Jan Prokop. Kdo z nich se představí v sobotním utkání?

Utkání začíná v sobotu v 11:00. Vstupné na utkání nejvyšší soutěže je 40 Kč. Zápas můžete sledovat také v textovém online přenosu zde. Utkání je možné sledovat rovněž na Youtube kanálu HOKEJBAL.TV.

Program příštího víkendu:

Sobota 5. října 2024

A-tým: Plzeň – Dobřany (11:00)
Starší žáci: Suchdol – Plzeň (13:30)
Mladší žáci: Suchdol – Plzeň (12:00)

Neděle 6. října 2024

Dorost: Dobřany – Plzeň (15:30)
B-tým: Inter Blovice – Plzeň B (10:00)