Věřím, že chuť dávat góly si přeneseme i do dalších zápasů, neskrývá Martin Kunzmann

25. září 2024

Mečouni zahájili letošní sezónu lépe než předchozí a po třech odehraných zápasech mají na svém kontě šest bodů. V posledním utkání dokonce vsítili devět branek a z Mladé Boleslavi si přivezli vysokou výhru. Podílel se na tom také jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Martin Kunzmann, který je součástí produktivní formace.

Martine, úvod letošní sezóny se pro vás vyvíjí odlišně oproti předchozím. Na nějaké hodnocení je příliš brzy, ale přesto, vidíš nějaké rozdíly mezi loňským a letošním vstupem do nového ročníku z pohledu celého týmu?
Rozdíly tam samozřejmě jsou, ale je to přesně, jak říkáš, na hodnocení je příliš brzy. Po podzimní části bude více prostoru porovnávat současnou sezónu s těmi předchozími.

Minulé dvě sezóny jsi tým vedl jako kapitán, letos plníš roli asistenta. Můžeš prozradit, jak z tvého pohledu lepší začátek sezóny ovlivňuje atmosféru v týmu?
Je to jednoduché. Když se vyhrává a tým je na vítězné vlně, nabalují se k tomu další pozitivní věci a šatna funguje. Když je série proher, hledají se někdy i zbytečné chyby a důvody, proč to nefunguje a to kolektivu neprospívá.

Zatím poslední utkání jste odehráli v Mladé Boleslavi, která je letos v této soutěži nováčkem. S čím jste do středních Čech jeli k mužstvu, se kterým jste se utkali poprvé?
Do Mladé Boleslavi jsme jeli zvítězit. Nevěděli jsme co od soupeře čekat, zároveň mají spoustu šikovných kluků v týmu, ale cíl jsme si dali jasný a jsem rád, že jsme ho dokázali splnit.

Nakonec jste si odvezli vysokou výhru, když jste vsítili devět branek. Tolik jste jich v extraligovém utkání už dlouho nezaznamenali. Jak vám to pomohlo po předchozím zápase, kde jste na svém kontě neměli žádný gól?
Věřím, že nám to pomohlo všem a takovou chuť dávat góly si přeneseme i do dalších zápasů. Vykřičník na Hostivaři byl dost jasný a nikdo z nás to nechce opakovat.

Vypadá to, že si na hřišti rozumíte s Markem Švarcem a Matějem Pavlíčkem, jelikož jste zatím společně ve třech zápasech posbírali šestnáct kanadských bodů. Jak vnímáš spolupráci? Máte nějak rozdělené role?
Role máme určené a spolupráce funguje dobře. Prioritou je přiblížit se co nejvíce k systému hry, který od nás trenéři vyžadují.

Po návratu ze Švýcarska jsi letos nastoupil do třetí sezóny. Hned v té první se Ti ale přihodilo vážné zranění oka. Limituje Tě to stále ve hře, nebo už sis na to zvykl?
Snažím se být co nejvíce prospěšný pro tým a nějaká omezení si nepřipouštět. To je podle mě ta správná cesta.

V Extralize už jsi posbíral několik zkušeností. Poprvé ses v naší nejvyšší hokejbalové soutěži objevil v sezóně 2014/2015. Kam se za tu dobu Extraliga posunula? Je postupně více náročnější, nebo nevnímáš výrazné odlišnosti?
Extraliga se v průběhu let ohromně změnila. Hra je rychlejší, kompaktnější. Je zde obrovský tlak na správné provedení detailů, které rozhodují zápasy. Celkově jde úroveň hokejbalu nahoru a česká extraliga patří ke světové špičce.

Další utkání vás čeká v Letohradě, který je pro vás druhým nejvzdálenějším týmem. Co bude důležité, abyste navázali na minulý duel a zapsali si další tři body?
Bude důležité odehrát zápas bez výpadků ve hře, které nás často stály výhru. Musíme být produktivní a chtít vyhrát.