Mečouni pokračují ve venkovních soubojích, zamíří k nováčkovi do Mladé Boleslavi

Předevčírem

O víkendu budou v akci všechny plzeňské celky. A-tým vyjede do Mladé Boleslavi, kde bude chtít vybojovat první venkovní body v této sezóně. Mladoboleslavští hráči ale v prvním utkání se známými extraligovými tvářemi ukázali, že do Extraligy patří. Na hřištích soupeřů vyběhnou také ostatní plzeňské týmy kromě juniorů, kteří budou bojovat doma.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Tygři Mladá Boleslav – HBC Plzeň, 21. září 2024 od 15:00

Mečouni zahájili sezónu před domácími fanoušky na začátku září vítězstvím. Tři body vybojovali v utkání proti Pardubicím, kterým vsítili čtyři branky a ani jednu neinkasovali. O minulém víkendu zahájili sérii tří venkovních zápasů v Hostivaři a v úvodním utkání u soupeře se jim na to nepodařilo navázat. Na hřišti loňského vicemistra si v první třetině zapsali jen neuznaný gól a v dalších už své šance nevyužili. Naopak hostivařští hráči se prosadili pětkrát a Plzeň se vracela bez bodů.

Mladá Boleslav působí letos v Extralize poprvé. Minulou sezónu skončila v první lize na druhém místě, ale první Vlčí smečka z Ústí nad Labem se do naší nejvyšší hokejbalové soutěže nepřihlásila, a tak možnost využili Tygři. Kvůli nepříznivému počasí měli minulý týden utkání odložené a zatím tedy v nové sezóně odehráli jen jeden souboj. K tomu vyjeli do Hradce Králové, kde po první třetině měli jednobrankový náskok, ve druhé ho pak navýšili ještě třemi góly. V poslední části snížili ztrátu třemi trefami také domácí, ale mladoboleslavští hráči výhru nepustili a zvítězili 5:4.

Zatímco ve druhém zápase nebyli nikomu z plzeňských hokejbalistů zapsány kanadské body, v tom prvním jich o sobě dalo vědět několik. Se dvěma góly a asistencí zatím vede produktivitu kapitán Marek Švarc. Spolu s ním je na čele také Martin Kunzmann (1+2) a hned v prvním zápase po návratu první gól zaznamenal i Lukáš Hanuš. V šancích se v obou duelech objevil také Adam Hájek, který posílil tým před sezónou, ale na první body zatím čeká. Oba zápasy odchytal rovněž Petr Kráčina, jenž se v prvním blýskl čistým kontem.

Ve své sestavě má známá extraligová jména také Mladá Boleslav. Středočeši vstoupili do nového ročníku s kapitánem Tomášem Lhotou, který dříve působil v Kert Parku a minulý rok sbíral zkušenosti ve Švýcarsku. Mladoboleslavský dres obléká také jeho starší bratr Lukáš, jenž byl jedním z výrazných hráčů sedminásobného mistra a nedávno se představil i na mistrovství ve Švýcarsku. Nejproduktivnějším hráčem je zatím Miloslav Hudeček (1+2), jeden z nejzkušenějších hráčů týmu. Dva góly má na svém kontě ještě minulý rok asistent trenéra v Letohradě Michal Kovář.

Utkání můžete sledovat prostřednictvím online zápisu zde.

Program víkendu:

Sobota 21. září 2024

A-tým: Mladá Boleslav - Plzeň (15:00)
Junioři: Plzeň - Rebel Praha (14:00)
Starší žáci: Stříbro - Plzeň (13:00)
Přípravka: Turnaj v Blovicích

Neděle 22. září 2024

B-tým: Horní Bříza - Plzeň B (14:00)
Dorost: České Budějovice - Plzeň (11:30)
Mladší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)
Minipřípravka: Turnaj v Blovicích