V sobotu vypuknou hokejbalové soutěže! Muži a junioři vyzvou Pardubice

4. září 2024

Precol aréna v sobotu opět ožije extraligovým hokejbalem. Nejprve juniorským, potom se o slovo přihlásí CROSSDOCK Extraliga mužů. Košutka uvidí dvojboj mezi Plzní a Pardubicemi. Duel mužů odstartuje v 16 hodin. Plzeňané věří, že jsou na start letošního ročníku připraveni. Do bojů půjdou s obměněnou trenérskou lavičkou a novým kapitánem. Dres s mečounem na hrudi obléknou navrátilci, představí se ale i jedna zcela nová tvář. Vše dohromady je víc než kvalitní pozvánkou na sobotní hokejbalové odpoledne. Do venkovních zápasů zasáhnou také starší žáci a B-tým.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň - HBC Pardubice, sobota 7. září 2024 od 16:00

Hokejbalová pauza je u konce a o nadcházejícím víkendu se opět rozběhne nejvyšší CROSSDOCK Extraliga. Letos s jedinou změnou, kdy sestoupivší Prachatice nahradili HBC Tygři Mladá Boleslav. Na hřiště nováčka se mečouni vydají hned ve třetím kole. Plzeňany v úvodu obecně znovu čeká převaha venkovních duelů nad těmi domácími. V průběhu září a října mají v Precol aréně odehrát pouze dvě utkání (kompletní rozpis extraligových duelů Plzně zde). Jedním z nich je právě úvodní duel proti HBC Pardubice.

Proti Východočechům opět vyrukuje pozměněná soupiska, na kterou od nového ročníku dohlíží Josef Kadaně. K dispozici bude mít nadále úspěšného kouče mládežnických reprezentací Víta Čapka. Michal Edl převzal dohled nad plzeňskými juniory, odkud do kádru mužů přechází čtveřice Lukáš Kopal, Dan Král, Tomáš Krejčí a také Matěj Pavlíček, který ovšem může ještě letos může zasáhnout do juniorské extraligy. A co dál?

„Máme dvě staronové tváře. Jednou z nich je Jonáš Beran, který kvůli zranění chyběl celé jaro, druhou Lukáš Hanuš. Za jeho návrat jsme opravdu rádi, a to především kvůli němu samotnému, jelikož zranění měl opravdu hodně komplikované…Zcela novou tváří je pak Adam Hájek z Kadaně. Ten se jeví velmi dobře a více a více zapadá do týmu. Jednak mezi spoluhráče, tak do herního systému. Kádr obecně není nadpočetný. Pokud, ale nepřijdou zdravotní karamboly, věříme že hráčů máme dostatečný počet,“ hovoří Kadaně o plzeňské družině. Té před sezónou (minimálně na nějaký čas) dali sbohem Majer, Pavlík, Poláček a Škarka. Změnu fanoušci plzeňského postu uvidí také na kapitánském postu. Martin Kunzmann bude v letošní sezóně na dresu nosit "A", zatímco funkci kapitána bude plnit Marek Švarc.

(Staro)nové tváře zasáhli také do přípravných zápasů, které tvořili páteř předsezónní přípravy. Na startu přípravy se mečouni utkali s druholigovým Stříbrem, v pokročilejší fázi porazili prvoligové celky berounských Keltů (5:3) a Blatné (9:0). Plzeňanům se poměrně dařily přesilové hry. V součtu tři branky vstřelil zmíněný Adam Hájek, v obou zápasech se potom prosadili Chramosta a Miksan. V úplném závěru přípravy prohráli na půdě Kert Parku 2:4, když jim nevyšla především druhá třetina, v níž inkasovali třikrát. Naopak třetí třetinu vyhráli. „Hra v přípravných zápasech byla samozřejmě syrová, výsledky nelze přeceňovat. Nevyšel nám zápas na Kertu. Přesto je pozitivem jeho třetí třetina. Všichni společně, hráči i trenéři, víme, jakým směrem se potřebujeme vydat. Tou cestou jdeme, ale nejde to samozřejmě hned. Čím dříve projdeme stavem optimalizace hry, tím lépe pro nás,“ sdělil před úvodním utkáním Josef Kadaně.

Jeho svěřenci se v sobotu utkají s Pardubicemi a pokusí se zlomit nepříznivou sérii. Poslední tři zápasy v Precol aréně nenašly vítěze v základní hrací době. Bonusový bod si ale vždy domů odvezli hosté. Dvakrát po výhře v samostatných stříleních. Podaří se Plzeňanům vstoupit do nové sezóny tou správnou nohou?

Utkání začíná v sobotu v 11:00. Vstupné na utkání nejvyšší soutěže je 40 Kč. Zápas můžete sledovat také v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 7. září 2024

  • A-tým: Plzeň - Pardubice (16:00)
  • Junioři: Plzeň - Pardubice (13:00)
  • Starší žáci: Prachatice - Plzeň (11:00)

Neděle 8. září 2024

  • B-tým: Stříbro - Plzeň B (12:00)