Hodnocení víkendu: Suverénní B-tým je mistrem, skvělá přípravka v Nižboru

11. června 2024

Dotažení vítězné série dokonané triumfem ve 2. lize v podání B-týmu. Vítězství, následná kontumace, přesto postup na finálový turnaj v podobě dorostu. Dvoudenní turnaj přípravky v netradičním formátu a rozlučkový hrací den pro minipřípravku. Takový byl víkend v termínu 8. - 9. června pro barvy HBC Plzeň.

B-tým

Plzeňské Béčko nerozhodil první inkasovaný gól a ve druhém finálovém zápase stihlo do konce první části nastřílet do dobřanské sítě hned pět míčků. Náskok ve druhé části ještě navýšilo. Soupeř zbraně nesložil a manko stáhl. Opakování prvního utkání se ale nekonalo. Mečouni po výhře 8:4 ovládli 2. ligu ve skupině Západ a neprohráli ani jednou v celém ročníku!

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Nevídané se stalo skutečností-v celé sezóně jsme neprohráli jediný zápas! Do Dobřan jsme jeli s finálovým mečbolem a předsevzetím nedopustit drama z domácího zápasu. Začali jsme opravdu takticky lépe a přestože jsme inkasovali jako první, byli jsme lepším týmem. Po brzkém vyrovnání jsme postupně přidávali další góly, když tentokrát převzal střeleckou aktivitu Standa Kastner spolu se svými svěřenci z juniorky. A góly byly přímo lahůdkově vykombinované do prázdné branky. Soupeř se ale nevzdával a hrozil ze secvičených rychlých akcí, takže se opět hrál zápas na vysoké úrovni. Když po druhé třetině svítilo na tabuli skóre 1:7, leckterý tým by to už zabalil. Dobřanští však ne, čehož jsme si byli dobře vědomi. Ve třetí třetině domácí stáhli sestavu, stupňovali svůj tlak a stejně jako v prvním zápase se opět začali prosazovat i gólově. Dokonce více než 5 minut hráli power-play bez brankáře. Díky obětavé obranné hře a vysokému náskoku jsme však intenzivní závěr ustáli. Vítězství v tomto zápase i v celé soutěži jsme si naprosto zasloužili a všem klukům, kteří v celé sezóně podávali poctivé výkony patří maximální díky.

Sobota 8. června 2024: TJ Snack Dobřany B - HBC Plzeň B 4:8 (1:5, 0:2, 3:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorost v sobotu odehrál druhé utkání čtvrtfinálové sérii na půdě Hostivaře. Po výhře 4:1 mečouni oslavovali postup na Final Four. Zápas byl ale poté kontumován v neprospěch Plzeňanů. Série měla pokračovat třetím rozhodujícím utkáním v Precol aréně. Namísto toho přišla další kontumace v sérii, tentokrát v neprospěch Hostivaře. Středeční resumé je takové, že Plzeňský tým si o nadcházejícím víkendu zahraje na Final Four v Čáslavi!

Přípravka

Přípravka se zúčastnila o víkendu dvoudenního a velmi kvalitně obsazeného turnaje v Nižboru. V netradičním počtu hráčů se Plzeňanům dařilo a pouze skóre je připravilo o celkové prvenství.

Komentář trenéra Petra Lakó: Za krásného počasí a s parádní diváckou kulisou jsme odehráli šest vyrovnaných a velmi kvalitních zápasů. V sobotu jsme začali výhrou s Heřmanovým Městcem 4:3, poté prohra s Kelty z Berouna 2:3. I když musím dodat velmi smolně, když jsme čtyřikrát trefili tyč. Poslední zápas prvního dne pak přinesl výhru 4:2 proti Kladnu. V neděli už jsme pak nezaváhali a postupně vyhráli všechny zápasy (Heř. Městec 7:4, Kelti 2008 2:1, vyrovnaný a vyhecovaný zápas s Kladnem 3:1). V celkové tabulce jsme tak pouze o skóre skončili druzí. Turnaj se hrál nezvykle 4+1 a na celé, i když menší, hřiště. Musím ale kluky pochválit, zejména pak čistě "přípravkové" hráče, že jim přechod nedělal naprosto žádný problém. Turnaj tedy mohu zhodnotit velmi kladně a pochválit jak hráče, tak fanoušky z řad rodičů za parádní atmosféru

Minipřípravka

Neděle znamenala rozlučkový turnaj pro minipřípravku, která v náročných podmínkách v Písku ukázala, co všechno se letos naučila.

Komentář trenéra Jana Pavelky: Poslední regionální turnaj se pro tuto sezónu konal v Písku. Potkalo se tam mnoho týmů, pro nás to byla velká příležitost něco ukázat, a to se také stalo. S naším výběrem jsme i přes těžké chvilky dokázali předvést velkou bojovost a chuť střílet góly. Můžeme naše kluky jen pochválit, že se toho takhle zhostili. Zvlášť, když to pro všechny byl náročný den, každý musel při hře snášet velké horko.