Finálový turnaj čeká také dorostence. O medaile se bude bojovat ve Svitavách

16. června 2023

Týden po finálovém turnaji starších žáků se odehraje finálový turnaj kategorie dorostu. Plzeňský klub má opět své hokejbalisty ve finální šestici. O medailistech z kategorie dorostu se tentokrát rozhodne ve Svitavách. Program mají také mladší žáci. V sobotu budou v Blatné součástí místního turnaje. FOTO: SK Kelti 2008.

Ve skupině proti Elbě a Svítkovu, výsledky určí nedělní rozpis

Finálový turnaj extraligy dorostu o víkendu určí konečné pořadí soutěže. Nejlepších šest celků se sejde ve Svitavách. Dvě tříčlenné skupiny v sobotu určí postupující do semifinále a týmy, na které zbyde boj o pátou příčku. Z šesti celků na turnaji nakonec hned čtyři hráli v základní části v divizi Západ. Plzeňané jsou mezi nimi. Z východu se na finálový turnaj propracovaly jen pardubické celky.

Proti jednomu z nich, Svítkovu, mečouni odstartují skupinu B. Druhý zápas sehrají proti ústecké Elbě. S Ústím nad Labem odehráli 28. května dostud poslední zápas. Díky výhře 3:0 nedopustili závěrečné drama a pojistili si druhou příčku v divizi, která znamenala přímý postup do svitavského turnaje.

Za kabinu se k turnaji vyjádřil brankář Ondřej Kočka, který patří ke stěžejním postavám týmu a stále bojuje o finální nominaci na MS U18 v Liberci. „Na turnaj se těšíme všichni a doufáme, že letos podáme lepší výkon než vloni a získáme konečně nějakou medaili,“ řekl v rozhovoru pro klubový web talentovaný gólman.

První fáze turnaje pro mečouny začíná v sobotu v 11:00. Klíč k postupu do semifinále je jasný. Pro nedělní boje o medaile musejí Plzeňané skončit na prvním, či druhém místě ve skupině. Podaří se jim to? Za celou redakci přejeme hodně štěstí celému týmu!

Sobota 17. června 2023:
SKUPINA B: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice 11:00 (Svitavy)
SKUPINA B: Elba DMM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 15:00 (Svitavy)