Mečouni v Letohradě neuspěli, tři branky na výhru nestačily

Plzeň na východě Čech nejprve vyběhla na hřiště Letohradu. Domácí se prosadili už ve druhé minutě, Plzeňští na to ale rychle zareagovali. Také vstup do další části se lépe vydařil letohradským hráčům a mečouni museli dotahovat. Plzeňští hokejbalisté se snažili, ale soupeř vždy odskočil a výhru si pohlídal. Foto: Petra Marková

8. kolo | sobota 15. 10. 2022 | 13:00

SK Hokejbal Letohrad

6:3 1:1, 3:1, 2:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 3. Adamec (Kohoutek, Cvejn), 18. Macháček (Bečka, Anýž), 20. Hubálek (Halbrštát, Macháček), 29. Faltus (Halbrštát, Doskočil), 37. Faltus, 44. Halbrštát (Anýž) – 4. Chramosta (Vobruba), 27. Lokajíček (Hanuš, Kunzmann), 31. Lokajíček (Vobruba). Rozhodčí: Synková, Štípek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Novák (Sterenčák) – Adamec (A), Anýž (A), Bečka, Doskočil, Dostál, Lux – Bogdány, Chovanec, Cvejn, Faltejsek, Faltus, Halbrštát (C), Hubálek, Kohoutek, Lajčiak, Levý, Macenauer, Macháček.
Kráčina (Čapek) – Chramosta, Hanuš (A), Král, Krejčí, Pavlečka, Ulč – Galla, Kunzmann (C), Lokajíček, Majer, Miksan (A), Slezák, Vobruba.

Utkání mečounů v Letohradu začalo pěkně zostra. Hned v prvním střídání si dlouhý lob našel Macháček, natlačil se před Kráčinu, ale neuspěl. Letohradští skórovali o chvíli později. Míček po buly v útočném pásmu vyplaval na Miroslava Adamce, jehož střela našla volný prostor u tyče. Plzeň mohla okamžitě odpovědět. Vobrubovu střelu se po obtočení branky snažil dorazit Majer. Míček ale zůstal v brankovišti brankáře Nováka.

Nevyužitá šance mečouny nemrzela dlouho. Hned z následující akce se trefil Tomáš Chramosta, zcela identicky jako Adamec.

Mečouni poté převzali otěže. Ve velkých šancích se před Novákem ocitli Slezák a Galla, z bezprostřední blízkosti ale nedostali míček do branky. Letohradští se sice drželi po delší čas v útočném pásmu, obranný blok Plzně ale nepřekonali.

Na startu druhé části domácí zesílili tlak a z toho rezultovala vedoucí branka. Michal Macháček uspěl v souboji na modré čáře, dostal se před Kráčinu a bekhendem přehodil plzeňského gólmana.

V 19. minutě rozhodčí poprvé vylučovali, a to na plzeňské straně. Slezákovo hákování potrestal Ondřej Hubálek, který dostal nabito na levý kruh a střelou z první se nemýlil. Mečouni poté přestáli druhé oslabení a v 27. minutě se role obrátili. Mečouni odpověděli stejnou mincí. Vít Lokajíček si na modré čáře vyměnil balónek s Hanušem a střelou o tyč snížil na 3:2.

Do konce druhé třetiny padla ještě jedna branka. Bohužel do plzeňské sítě. Mečouni minutu a půl před druhou sirénou nevyřešili dobře střídání a Letohrad udeřil z protiútoku. Filip Faltus obdržel přihrávku přímo před Kráčinu a neměl problém najít volné místo v brance.

Vstup do třetí části patřil ovšem Plzni. Po vhazování v obranném pásmu vystartoval do úniku Vobruba. V souboji s Novákem sice neuspěl, dobíhající Vít Lolajíček ovšem nedal šanci domácímu brankáři, který po zákroku skončil na zemi.

V následujících minutách se hrálo vyrovnaně. Letohrad ukrajoval cenný čas, když se držel v útočném pásmu, mečouni zase hrozili z rychlých kontrů. Vše změnila situace v 37. minutě, kdy si Plzeň vybrala pořádnou porci smůly. Hanuš výborně zastavil letohradský útok, Filip Faltus ale se zády k brance po míčku natáhl a ten si přes Hanušovu hůl našel cestu mezi Kráčinovy betony, kde byl minimální prostor.

Opětovný dvougólový rozdíl snížil vyhlídky Plzně na body. Přesto se hosté nevzdávali. Z nebezpečných pozic pálili aktivní Vobruba a Miksan. Mečouni brzy sáhli k power-play, kde nebezpečně tečoval Kunzmann. Nebylo jim to ovšem nic platné. Prakticky první letohradský kontakt s balonkem při plzeňské hře bez brankáře znamenal šestou branku, kdy prostor mezi třemi tyčemi našelDavid Halbrštát vyhozením z vlastního pásma.

Ohlasy k utkání