Dva zásahy kapitána a skvělý Kráčina. Plzeň si z Hostivaře odváží tři body

Po nevydařeném vstupu do soutěže čekal na plzeňský tým první venkovní výjezd. V sobotu nad ránem čelili HBC Hostivař. Ve venkovní premiéře předvedli mečouni obětavý výkon. Zvládli řadu oslabení a naopak využitou přesilovkou položili jeden ze základů pozdějšího vítězství. Dvěma brankami začal své gólové konto kapitán Martin Kunzmann, výraznou měrou se pod výhru podepsal Petr Kráčina, který čelil 29 pokusům soupeře.

3. kolo | sobota 17. 9. 2022 | 11:00

HBC Hostivař

1:3 0:0, 0:2, 1:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky:37. Hroch (Kucharčík, D. Vaniš) – 23. Kunzmann (Hanuš, Lokajíček), 25. Vobruba (Pavlíček, Miksan), 42. Kunzmann (Chramosta) . Rozhodčí: Cícha, Kasner. Vyloučení: 3:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Štoural (Majerníček) – Dušák (C), Ilušák, Kubeš (A), Kučera, Macek, Novotný – Čejka, Hroch, Komanec, Kucharčík (A), Lehner, Malina, Pátek, Urbanec, D. Vaniš, J. Vaniš, Vosátka.
Kráčina (Čapek) – Chramosta, Hanuš (A), Král, Pavlečka – Galla, Kristl, Kunzmann (C), Lokajíček, Majer, Miksan (A), Pavlíček, Poláček, Vobruba, Zíka.

Mečouni hned na začátku zápasu prošli těžkou zkouškou. Třiatřicet sekund se bránili dvojnásobné přesilovce. Obětavá hra mečounů spolu s jistým Kráčinou v brance ukázala, že Plzeň bude na hostivařské ploše tuhý protivník. Mečouni mohli jít dokonce již ve hře ve čtyřech do vedení. Vobruba zakončil svůj protiútok střelou do tyče. Na druhé straně byl ke gólu nejblíže Čejka na konci první části. První šanci mu zhatil Kráčina a při dorážce zatáhl za záchrannou brzdu Lokajíček. Jinak diváci příliš gólových příležitostí neviděli. Oba brankáři se ovšem do tempa dostali.

Po dalším urbáněném oslabení si tuto činnost mečouni zopakovali. Hostivařští ovšem ani napočtvrté nenašli recept na obranný val. Když se role obrátily, Plzeňané využili hned první nabídnutou možnost. Hanušovu střelu si před brankou našel Martin Kunzmann a úspěšná dorážka hostujícího kapitána poslala mečouny do vedení.

V pěti hráčích na obou stranách se ovšem dlouho nehrálo. Rozhodčí udělili trest hostující hráčské lavici a byla to opět Hostivař, kdo zapisoval střelecké pokusy. Blízko byl Kucharčík, který zakončoval po oběhnutí plzeňské klece. Ještě blíže pak Ubanec, který po přihrávce přes osu rozezvučel břevno. Naštěstí pro Plzeň ale míček následně opustil hrací plochu.

Další ubráněné oslabení poté korunovala druhá gólová akce. Pavlíček ve středním pásmu našel Jakuba Vobrubu, který nejprve uspěl v souboji s obráncem a následně rozhýbal brankáře, aby neomylně poslal míček do volných prostor branky – 2:0!

Ve zbývající pětiminutovce do konce druhé části se ale v plzeňské hře objevovalo až příliš nepřesností. Dvougólové vedení nemělo uklidňující efekt, ba naopak. Nervózní závěr druhé patnáctiminutovky utnula až přestávka. Prvních šest minut třetí třetiny ale odehráli mečouni takticky velmi dobře a ukrajovali z časomíry cenné sekundy.

Snižující trefa Hostivaře ale přeci jen přišla. Kucharčík využil chvilkového chaosu před plzeňskou brankou a našel na druhé tyči zcela volného Marka Hrocha. Po celou dobu vynikající Kráčina neměl sebemenší šanci zasáhnout. Mečouni se ovšem nenechali rozhodit a obětavou hrou mířili za vítězstvím. Ve 42. minutě jej na stranu hostů opět přiblížil Martin Kunzmann. Útočník s číslem 16 zopakoval scénář prvního gólového zápisu a mečouni měli zpět dvoubrankové vedení. Hostivař na nic nečekala a při první příležitosti sáhla k power-play. Ta ale už nic nezměnila a mečouni se tak radují z prvního vítězství v sezóně.

Ohlasy k utkání