Plzeňským hráčům se nedařilo ani v neděli, z Pardubic si vezou vysokou porážku

V neděli se mečouni přesunuli do Pardubic, které také sobotní utkání nezvládly. Plzeňští ale v oslabené sestavě po první třetině prohráli o čtyři branky, ve druhé soupeři odskočit nedovolili, ale třetí patřila zase domácím. Plzeň si tak zapsala vysokou prohru, jediný gól vsítil Lukáš Hanuš.

1. kolo | neděle 16. 10. 2022 | 11:00

HBC Pardubice

9:1 4:0, 1:1, 4:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 11. Březina (Geisler, Zajíček), 13. Licek (Kubeš, Bílý), 15. Bílý (Březina, Česák), 15. Langr (Bílý), 20. Zajíček (Česák, Březina), 31. Kubeš (Březina, Česák), 40. Licek (Bílý, Langr), 43. Kubeš (TS), 44. Hálek (Strouhal, Moravec) – 28. Hanuš. Rozhodčí: Cícha, Vrba. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 33:8. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1.
Třináctý (Foršt) – Filip, Geisler, Hálek, Novotný, Školoudík, Zajíček (C) – Bílý, Březina, Česák, Janeček, Kubeš, Langr, Licek, Moravec, Šimek, Strouhal (A)
Kráčina (Čapek) – Chramosta, Hanuš (A), Král, Krejčí, Pavlečka, Ulč – Galla, Kunzmann (C), Lokajíček, Majer, Miksan (A), Slezák

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně, první nebezpečnou šanci si vypracovaly Pardubice, když Česák běžel sám na Kráčinu, ten ale zasáhl. Plzeňský gólman byl překonán o chvíli později, na střelu Ondřeje Březiny nedosáhl. Plné ruce práce měl i poté, situaci si mečouni zkomplikovali vyloučením.

Domácím stačila jen necelá půl minuta a skóre se měnilo. Kubeš našel Matyáše Licka, který z první nedal šanci plzeňskému brankáři zasáhnout. Plzni se pak závěr první třetiny vůbec nepovedl. V poslední minutě nejprve zakončoval do prázdné branky Jan Bílý, jen deset vteřin před přestávkou se z dorážky prosadil Nicolas Langr.

Mečounům nepomohla ani pauza, Pardubičtí ve svém tlaku pokračovali. Dostávali se do úniků, jeden z nich pak proměnil Tomáš Zajíček. Plzeňští hráči mohli snížit v přesilové hře, to se jim nepodařilo, ale zanedlouho se už ze vstřelené branky radovali. Lukáš Hanuš se blýskl skvělou akcí, z obranného pásma se dostal až k domácí kleci a přesnou střelou poslal míček za záda pardubického muže s maskou.

Začátek třetí části ale Plzni nevyšel. Jen 48 vteřin po jejím začátku vrátil pětibrankové vedení Pardubicím Pavel Kubeš. Hru pak ovlivnila vyloučení a nikdo se do výrazné šance nedostal. Poté si ale slovo vzali zase pardubičtí hokejbalisté. Z předbrakového prostoru se nejprve radoval Matyáš Licek.

Po nedovoleném zákroku jednoho z plzeňských hráčů pak bylo ve čtyřicáté třetí minutě nařízené trestné střílení, kde Kráčinu prostřelil Pavel Kubeš. Domácím to ještě nestačilo a z dálky vsítil devátou branku Miroslav Hálek. Plzeňští se ještě museli bránit, ale ke skórování už nikoho nepustili. Na východě Čech nezvládli ani druhé utkání a vrací se bez bodu.

Ohlasy k utkání