ČF3 | neděle 22. 5. 2022 | 16:00

HBC Plzeň

5:0 2:0, 3:0, 0:0

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 05:17 Matoušek (Slezák), 14:27 Kristl (Miksan) PP, 18:02 Král (Deja) PP, 20:02 Miksan (Kristl, Král) PP, 29:47 Kanta (Král, Kristl) . Rozhodčí: Jevgenij Danylec, Michal Pečený . Vyloučení: 9:5 . Využití: 3:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 100 . Střely na branku: 19:9 . Průběh utkání: 5:0 .
Šlechta, Šubrt - Pavlík, Matoušek - Krejčí, Kozák - Král, Miksan, Pecka, Hanuš - Svoboda, Zíka, Banýr - Kristl, Kopal, Kanta - Slezák, Deja, Smeták
Pulec - Barták, Drechsler Ma., Drechsler Mi., Lacina, Rychlý, Beran, Daníček, Doubrava, Frolík, Jedelský, Karanský, Rod, Schönherr, Slavík, Vela

Slavíme postup do semifinále extraligy juniorů !!!

Po nepovedeném utkání na Kladně se hrál rozhodující duel čtvrtfinálové série za stavu 1:1 opět v naší domácí hale a od prvního střídání bylo znát odhodlání vybojovat si postup do semifinále. Soupeři jsme sice stejně jako v prvním domácím utkání nabídli hned v první minutě přesilovou hru, ale tentokrát jsme ji ubránili a šli si za svým cílem. V 6. minutě přihrál David Slezák Michalu Matouškovi a ten načal náš brankový účet. Náš tým šlapal a i když se hosté statečně prali s osudem a překonali naši obranu, tak narazili na další překážku v podobě Kuby Šlechty. Ten byl v tomto utkání skutečnou zdí skrz kterou nešlo projít. Naše šance přibývali, ale stále chyběl kousek přesnosti v zakončení. Hosté nám v závěru 1.třetiny nabídli přesilovou hru a tu 3 vteřiny před odchodem do kabin využil skvěle trefenou šibenicí Kevin Kristl po přihrávce Honzy Miksana. Stav 2:0 nám dával malý polštář do dalších dvou třetin a gól do šatny vždy potěší dvojnásob.

Druhá třetina začala naší aktivitou a tak následovala druhá přesilová hra. I tato byla využita. Dlouhá doba strávená v našem útočném pásmu zanechala známky únavy na hostujících obráncích a tak skvělá přihrávka Matěje Deji na střílejícího Dana Krále znamenala zvýšení stavu na 3:0. Hosté se nepoučili a po chvíli následovala další přesilová hra, která byla využita již po 13 vteřinách po ose Dan Král, Kevin Kristl a 4. branku přidávající Honza Miksan. Od třetí branky uplynulo přesně 120 vteřin. V danou chvíli to znamenalo 3 využité přesilové hry ze 3!!! Naše aktivita pokračovala a hlavně Jonáš Kanta ne a ne proměnit své šance. Ale jeho smůla skončila 13 vteřin před druhým odchodem do kabin po přihrávkám Kevina Kristla a Dana Krále.

V závěrečné třetině už branka nepadla, ale přesto se bylo na co dívat. Kuba Šlechta chytnul trestné střílení, ubránili jsme i další oslabení a vypracovali si několik brankových příležitostí. Skóre 5:0 bylo pro postup dostatečné a to je rozhodující.

Musíme také moc a moc poděkovat našim fanouškům. Sešli se opět v hojném počtu a celý zápas nás hlasitě podporovali. Mají tak nemalou zásluhu na našem postupu. Děkujeme, byli jste skvělý.

Teď nás čeká semifinálová série, která začíná již v sobotu 28.5. v naší hale, kdy od 15 hodin přivítáme Třinec, který také až třetím zápasem ukončil sérii s berounskými Kelty. Druhý zápas hrajeme hned v neděli 29.5. od 10 hodin. Budeme moc rádi, pokud nás přijdete znovu podpořit.



Ohlasy k utkání