Ve druhém utkání s pražským Kovem se mečouni prosadili sedmkrát a srovnali sérii

Druhé utkání v sérii s pražským Kovem vyšlo mečounům lépe. V první třetině se dostali do dvoubrankového vedení, ve druhé nejprve hosté skóre otočili, ale před jejím koncem si ho Plzeňští vzali zpět. V poslední části si Plzeň náskok třemi góly pojistila, pražští hráči se už prosadili jen jednou.

PD5 | neděle 8. 5. 2022 | 11:00

HBC Plzeň

7:4 2:0, 2:3, 3:1

TJ Kovo Praha

Branky a nahrávky: 5. Průcha (O. Benedikt), 11. Vágner (Holý, Vobruba), 26. Hanuš (Kejř), 30. Holý (Majer), 31. Vobruba (Gřonka), 37. Hanuš (Kejř, O. Benedikt), 41. Kejř – 16. Kabát (Terč), 21. Šmerha (Ruda, Kern), 26. Kejdana (Kyclt), 32. Kupf. Rozhodčí: Cícha, Danylec. Vyloučení: 6:7 + Šmerha (KOV) OT 10min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:4, 7:4.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Hanuš (C), Holý, Pavlečka, Šilhán, Vágner – J. Benedikt, Gřonka, Hurt, Kejř (A), Kristl, Lokajíček, Majer, Malý, Miksan, Poláček, Průcha, Reiser, Vobruba, Zdrha
Humlíček (Šach) – Bureš, Kyclt (C), Ruda, Vršecký – Kabát, Kejdana, Kern, Krištof, Kupf, Pátek, Pírek, Sitter, Šmerha, Terč, Zeman

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale z prvních šancí žádný míček v brance neskončil. Skóre otevřeli v páté minutě mečouni, když Michal Průcha prostřelil Humlíčka z levého kruhu. Za chvíli si plzeňští hokejbalisté zahráli početní výhodu, která se jim ale příliš nevydařila a naopak v oslabení zahrozilo Kovo. V další přesilové hře už se domácí radovali. Krátce po buly nahrál Holý Adamu Vágnerovi, který střelou z dálky překonal pražského brankáře. V závěru třetiny se Pražané snažili o snížení, ale žádná střela se do brány nedostala.

Na začátku druhé části hry se podařilo hostům snížit. Terč našel po vhazování Pavla Kabáta, který byl od levého mantinelu přesný. Kovo bylo poté nebezpečné a plzeňský gólman měl plné ruce práce. Jedno oslabení Plzeňští zvládli, v tom dalším už byl úspěšný Tomáš Šmerha od červené čáry. Mečouni pak mohli jít znovu do vedení, ale Ondřej Benedikt trefil jen tyč. Stav dokázali otočit pražští hráči, když byl na brankovišti důrazný Filip Kejdana.

Utkání se pak vyostřilo, vrátka na trestnou lavici se otevírala na obou stranách, krátce poté ještě na hostující, a to Plzeňští potrestali. Ve hře 4 na 3 se Lukáš Hanuš opřel do míčku na pravém kruhu a ten končil až za zády hostujícího strážce klece. Desetiminutový trest za nesportovní chování si pak ještě odpykal Tomáš Šmerha. V poslední minutě druhé patnáctiminutovky vrátil vedení Plzni Jan Holý, který tvrdě vypálil od střídačky a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V úvodu třetí třetiny se mečouni prosadili znovu. Z levého kruhu mířil přesně Jakub Vobruba a zařídil domácím dvoubrankový náskok. Ten ale Plzni nevydržel dlouho, o minutu později hosté snížili, když v bráně skončila střela Matěje Kupfa z dálky. Do šance byl o chvíli později vyslán Malý, ale byl zastavený nedovoleným zákrokem a Plzeňští měli k dispozici další přesilovou hru.

Ta se jim nevydařila podle přestav, ale náskok navýšili jen čtyři vteřiny po jejím skončení. Skvělou kombinaci před brankou sehráli Ondřej Benedikt, Kejř a Lukáš Hanuš, který dopravil míček za brankovou čáru. Ondřej Kejř skvěle bojoval v brankovišti také čtyři minuty před koncem základní části a míček se mu podařilo procpat mezi tři tyče. Hosté v závěru ještě zkoušeli power play, ale Plzeňští už si vedení pohlídali a srovnali sérii.

Ohlasy k utkání