Mečouni prohráli s Hradcem Králové i ve třetím utkání, o záchranu budou hrát v další sérii

Plzeňští se poprvé v play down představili na domácím hřišti. Od začátku utkání s Hradcem Králové prohrávali a museli dohánět ztrátu. V závěru se ještě pokoušeli srovnat v šesti, ale dotáhnout už se jim nepodařilo. Mečouni nezvládli ani jeden ze tří zápasů a o záchranu extraligy budou muset ještě bojovat.

PD3 | sobota 30. 4. 2022 | 16:00

HBC Plzeň

2:5 0:1, 1:1, 1:3

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky: 28. Průcha (Hanuš), 42. J. Benedikt (Miksan, Pejchar) – 5. Bacovský (D. Březina), 18. Šimek (D. Březina), 33. Tesař (Jiřík, Fanderlík), 36. D. Březina (O. Březina, Jiřík), 44. Šimůnek (Švanda). Rozhodčí: Cícha, Hrubý. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:4, 2:4. 2:5.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Hanuš (C), Poláček, Valenta – J. Benedikt, Galla, Gřonka, Holý, Hurt, Kejř, Kristl, Majer, Oliver Malý, Ondřej Malý, Miksan, Pejchar, Průcha, Reiser, Vobruba (A), Zdrha
Brykner (Dvořáček) – Fanderlík, Jiřík (A), M. Rakovský, Šimek, Švanda, Zeman – Bacovský, D. Březina, O. Březina (A), Fiedler, Hrubý, J. Rakovský, Šedivý, Šimůnek, Svoboda, Tesař (C)

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří byli více na míčku. K dispozici měli také na začátku přesilovou hru, kterou využili. Plzeňští se dobře bránili, míček se ale dlouho pohyboval u plzeňské klece, odrazil se před branku, kde byl připravený Jan Bacovský a z blízkosti ho dopravil do sítě. Poté zahrozili také Plzeňští, ale nebezpečnější šanci si vytvořili hradečtí hráči, když si Kráčina pomohl nedovoleným zákrokem. Početní výhodu si pak zahráli také domácí a měli možnost srovnat. Drželi se před hradeckým gólmanem, ale příliš ho neohrozili.

Úvod druhé třetiny se vydařil lépe Plzni, která se od prvních vteřin snažila o vyrovnávací branku a Brykner měl plné ruce práce. Pak ale plzeňským hokejbalistům utekl Petr Šimek a z pravého kruhu překonal plzeňského gólmana. V rovnovážném stavu se ve druhé části moc nehrálo, další oslabení mečouni zvládli, aktivní pak byli také ve své přesilové hře. Holý ale zamířil jen do připraveného hradeckého brankáře, Průcha se neprosadil zblízka.

O chvíli později usedli krátce po sobě na trestnou lavici dva hostující hráči a mečouni měli velkou příležitost. Ve dvojnásobné přesilové hře se neradovali, ale krátce po jejím skončení už dokázali prostřelit Bryknera. Hanuš nahrál na modrou Michalu Průchovi, který měl volný prostor, dostal se až k brankovišti a snížil na rozdíl jedné branky.

Na začátku třetí části si ale Hradečtí v přesilové hře vzali dvojbrankové vedení zpět. Jiřík se opřel do míčku na modré a před klecí ho ještě tečoval Jaroslav Tesař. Krátce poté potrestali hosté další vyloučení plzeňského hráče, když David Březina zblízka mířil přesně. Plzeňští si situaci komplikovali i poté dalším trestem.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se jim ale podařilo vrátit naději na prodloužení série. Jiří Benedikt vypálil z prostoru mezi kruhy a míček skončil až za zády Bryknera. Za chvíli odešel Kráčina na střídačku a mečouni se zkoušeli na soupeře dotáhnout ještě v šesti. Power play ale domácím nevyšla, Hradečtí se dostali na druhou stranu a Josef Šimůnek pojistil Hradci výhru do prázdné klece. Hosté tak zvládli sérii, Plzeňští se o záchranu ještě utkají s pražským Kovem.

Ohlasy k utkání