7. kolo | sobota 9. 10. 2021 | 14:00

TJ Kovo Praha

2:8 0:2, 1:3, 1:3

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 21:43 Schonfeld (Fluxa), 33:00 Číž (Vondráček)PP - 13:22 Deja (Miksan), 13:56 Zíka (Kristl, Smeták), 21:23 Král (Svoboda), 25:17 Král (Svoboda, Banýr), 29:06 Pavlíček (Kristl, Smeták), 33:37 Kristl (Smeták), 43:14 Smeták (Horažďovský, Kristl) PP, 43:46 Banýr (Miksan, Slezák) PP.
Rozhodčí: Jevgenij Danylec, Lukáš Hrubý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 25. Střely na branku: 8:39. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:8.
Jánošík - Číž, Herzigová, Kabát, Schonfeld - Fluxa, Ježek, Linhart, Manhartová, Maršík, Novák, Tichý, Vondráček
Šlechta - Krejčí, Horažďovský - Beneš, Pecka - Hanuš, Kozák - Deja, Miksan, Slezák - Svoboda, Král, Banýr - Kristl, Pavlíček, Smeták - Kopal, Zíka, Matoušek
Tak nám skončila série bez obdržené branky, která se zastavila na skvělých 233 minutách!!! Poklona všem hráčům i všem našim brankářům. ALE nezastavila se VÍTĚZNÁ SÉRIE, která pokračuje a věřme, že bude pokračovat i nadále.
Sobotní zápas jsem začali ještě na cestě, alespoň to tak chvílemi vypadalo. Přistoupili jsme na hru domácích s množstvím osobních soubojů a k naší kombinační hře se dostávali jen zřídka. Byl to po celé utkání spíše boj než pohledné utkání, ale ... první třetinu jsme zakončili hezkými kombinacemi a během jedné minuty dvakrát skórovali. Nejdříve se trefil Matěj Deja po přihrávce od Honzy Miksana (oba odehráli již předchozí extraligové utkání za A tým) a po dalších 34 vteřinách je doplnili střílející Radek Zíka a přihrávající Kevin Krist a Standa Smeták.
Ve druhé třetině se obraz hry moc neměnil. Sice jsme ve 22.minutě přidali 3.branku, kdy po přesné přihrávce Járy Svobody poprvé zavěsil po nemoci se vracející Dan Král, ale hned vzápětí po naší prohrané buly skórovali poprvé domácí a snížili na 1:3. Do druhé přestávky jsem ale proměnili ještě dvě naše šance. Nejdříve se podruhé trefil Dan Král a opět po přihrávce Járy Svobody a těsně před přestávkou přidal pojistku Matěj Pavlíček po přihrávkách od Kevina Kristla a Standy Smetáka.
Nutno dodat, že jsme si opět vytvořili množství šancí a poměr střel to dokládá 8:39 a to jich ještě domácí spoustu zblokovali a překazili finální přihrávku, ale ještě je co zlepšovat. Domácí sice ještě při přesilové hře snížili na 2:5, ale více jim už naše obrana nedovolila a hned vzápětí nám Kevin Kristl po přihrávce Standy Smetáka vrátil 4-brankové vedení. K posledním gólům nám pomohla dvojitá přesilovka 2+2, kdy nejdříve v její první části skóroval Standa Smeták po přihrávce Kevina Kristla a Dana Horažďovského a v pokračující druhé části přesilovky se konečně z dorážky trefil Lukáš Banýr po střele Honzy Miksana a přihrávce Davida Slezáka.
Máme tedy za sebou první polovinu podzimní části, kde jsem kromě úvodní prohry v Ústí nad Labem zaznamenali 6 vítězství v základní hrací době a to vždy minimálně o 2 branky. Druhou polovinu, ale začínáme na hřišti Prachatic a tam se s přicházející studenou frontou mohou dít věci. :-) Držme klukům palce, ať zvládnou i tento venkovní duel.

Ohlasy k utkání