Bezgólové trápení. Mizérie A-týmu pokračovala v Ústí nad Labem

Mizérie plzeňského A-týmu v extraligovém ročníku nekončí, ba naopak. Bodový zisk z venkovních zápasů zůstává na nule. Naposledy se v Ústí nad Labem Plzeňané na gól za 45 minut nadřeli marně. Naopak soupeř se trefil hned šestkrát. Plzeňany za jejich chyby tvrdě potrestal především Lukáš Soukup, který vstřelil hattrick. FOTO: Ivana Laiblová.

19. | sobota 26. 3. 2022 | 16:00

Elba DDM Ústí nad Labem

6:0 2:0, 1:0, 3:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 10. Soukup (Sedláček), 12. Čermák (Červinka, Soukup), 28. Tomáš (Červinka, Stupka), 33. Soukup (Červinka, Smolík), 33. Haas (Magasanik), 42. Soukup (Čermák). Rozhodčí: Danylec, Pečený. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 6:0.
Rechtorik (Banda) – Baránek, Filip, Kučera, Michajličenko, Sedláček (A), Smolík, Tůma V. – Belica, Čermák, Červinka (C), Haas, Koval, Magasanik, Škurla, Soukup (A), Strnad, Stupka, Tomáš, Tůma J.
Návara (Kráčina) – Hanuš (C), Holý, Polívka, Reiser, Štípek, Ulč (A) – Gřonka, Poláček, Hurt, Kejř, Majer, Miksan, Sus, Svoboda, Vobruba (A).

Ústecká Elba měla v prvních deseti minutách střeleckou převahu. Plzeňané ohrozili Rechtorika předšvším ze střední vzdálenosti. Výjimku byl Miksanův únik v oslabení, který na půlící čáře překonal obránce soupeře, na ústeckého brankáře si ale bekhendem nepřišel. V pokračující hře neuspěl ani Michaljičenko, který se prodral před Návaru. Plzeňský brankář inkasoval až v desáté minutě. Mečounům selhala dosud fungující past ve středním pásmu a samostatný únik přetavil v úvodní gól Lukáš Soukup.

Krátce na to se mečouni dostali podruhé do úzkých. V oslabení vyhodili míček mimo hřiště, z čehož pramenilo další vyloučení. Elba toto potrestala. Přihrávka přes osu hřiště na hranici brankoviště si našla hůl Tomáše Čermáka, který zakončoval do poloprázdné klece – 2:0.

Západočeši se ve druhé třetině osmělili. Dvakrát po vhazování nebezpečně pálil Vobruba. Druhou střelu namířil do břevna. Z aktivity pramenila přesilovka 5 na 3 také pro Plzeň, a to celá dvouminutová. Bohužel druhý zákrok ze hry vyřadil Hurta. Na mečounech ovšem i na severu Čech ležela přesilovková deka. Útočné pětici se nepodařilo překvapit domácí hráče, kteří řadu střel zblokovali a se zbytkem si poradil Rechtorik.

Plzeňslý gól nepadl ani při klasické početní výhodě. Skóre se ale měnilo na druhé straně. Plzeňská střídačka reklamovala faul na Vobrubu ve středním pásmu, v pokračující hře si ale mezi plzeňské hráče naběhl Jiří Tomáš, který zužitkoval přihrávku zpoza branky.

Další pasáž opětovně ukázala rozdíl mezi týmy. Zatímco mečouni další přesilovku nevyužili, na druhé straně se podruhé v přesilovce trefil Lukáš Soukup, který se trefil přesně do šibenice. Kalich hořkosti si Plzeň vypila o 11 sekund déle. Po vyhrané buly Davidu Haasovi střela nesedla, přesto zřejmě s přispěním teče cizí hole míček zaplachtil do branky.

Mečouni si vzali oddechový čas, cílem bylo již neikasovat a naopak se pokusit o zdramatizování utkání. Nepomohla ani opětovná početní výhoda pěti proti třem, která již byla sehrána mniohem lépe. Své kvality ale proti stelám Hanuše, Holého a Vobruby ukázal Rechtorik. Poslední slovo měli tak opět domácí. Hattrick po vyhrané buly zkompletoval Lukáš Soukup- Mečouni tak absolvovali další výjezd s nulou…bodů a znovu i branek.

Ohlasy k utkání