Plzeňští nezvládli utkání k Kert Parkem, ten jim nasázel osm branek

Mečouni nezvládli ani druhé utkání jarní části. Pražané se na začátku první třetiny dostali do dvoubrankového vedení, ve druhé ho navýšili. Plzeň poté snížila v přesilové hře, ale za chvíli se zase prosadili hosté. Ve třetí části si ještě jednu branku zapsala Plzeň, pak už byl přesný jen pražský Kert Park.

15. | sobota 26. 2. 2022 | 16:00

HBC Plzeň

2:8 0:2, 1:3, 1:3

HC Kert Park Praha

Branky a nahrávky: 27. Hanuš (Chramosta, O. Benedikt), 33. Hanuš – 4. Jágr (Zvonek), 4. Jágr (L. Lhota, Blaško), 16. Wróbel (Zvonek), 28. L. Lhota (Jágr), 30. Suchánek (Horváth, Vaněk), 39. Danko (Wróbel, Rozenberg), 43. Kruček (Šperl), 44. Wróbel (Danko, Šperl). Rozhodčí: Bartoš, Pečený. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:8.
Kráčina (Košňar) – O. Benedikt, Chramosta, Hanuš (C), Poláček, Štípek, Ulč (A) – Galla, Gřonka, Hurt, Kejř, Majer, Miksan, Reiser, Sus, Svoboda, Vobruba (A)
Mikl (Varga) – Blaško, Horváth, Kovárník, Peschout, Rozenberg, Šperl (A) – Danko, Fejfar, Jágr, Kruček, L. Lhota, Suchánek, Vaněk, Wróbel (C), Zvonek (A)

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří ve čtvrté minutě otevřeli skóre utkání. Plzeňští ohrožovali branku Kert Parku, ten pak ale rychle otočil hru, Zvonek našel v prostoru mezi kruhy Vojtěcha Jágra, který překonal Kráčinu. Neuběhlo ani půl minuty a Vojtěch Jágr z blízkosti vsítil druhý gól. Pražané byli lepším týmem, mečounům se nedařilo dostat do gólových šancí. Ani ve dvou přesilových hrách se nikdo z plzeňských hráčů neprosadil, naopak zahrozili hosté, ale plzeňský brankář situaci zvládl.

Ti na začátku druhé třetiny svůj náskok navýšili, když přesně mířil Tomáš Wróbel. Krátce poté měli Plzeňští možnost odpovědět v přesilové hře, která se jim vydařila lépe než předchozí, ale míček se za brankovou čáru nedostal. Na trestnou lavici poté usedl také plzeňský hráč, ale i mečouni v oslabení neinkasovali.

Plzeňští poté měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu a podařilo se jim skórovat. Lukáš Hanuš dostal přihrávku za modrou čáru, odkud prostřelil hostujícího gólmana. O necelou minutu později už se ale zase radovali hosté. Ve hře čtyři na čtyři vrátil tříbrankové vedení Kert Parku Lukáš Lhota. Pražané byli aktivnější a ještě v poslední minutě druhé části vsítili další branku, když Kráčina nestačil na Lukáše Suchánka.

V úvodu třetí třetiny domácí snížili. Na levém kruhu se opřel do míčku Lukáš Hanuš a překvapil pražského gólmana. Poté si hosté zahráli početní výhodu. Na začátku se dostali do dobré příležitosti, ale trefili jen tyč. Plzeňským hráčům se nedařilo, hosté se dostávali do více šancí a Kráčina měl plné ruce práce. Lhota běžel na plzeňskou branku, nahrál ještě na levou stranu Fejfarovi, ten ale vedení svého týmu nenavýšil.

O chvíli později už ale míček v brance skončil. Wróbel našel Petra Danka, který vsítil šestou branku hostů. Pražané pořád neměli dost, mečouni dělali chyby a pouštěli je do snadných příležitostí. Plzeň zapomněla na dva hostující hráče před brankou, Jiří Kruček bez problémů dostal míček za záda Kráčiny. Ten musel vyndávat z branky ještě jeden míček, když před plzeňskou klecí zůstal nehlídaný Tomáš Wróbel. Plzeň tak prohrála 2:8 a musí na první jarní body čekat.

Ohlasy k utkání