Mečouni v Pardubicích neuspěli, na první venkovní body musejí čekat

Úvodní utkání druhé části extraligy mužů se plzeňským hokejbalistům nevydařilo. S Pardubicemi prohrávali už od první minuty, snížit dokázali na konci první části. V té druhé ale soupeř odskočil na rozdíl pěti branek. Ve třetí třetině ještě dvěma góly rozvlnili síť plzeňští hráči, ale to na výhru nestačilo.

12. kolo | sobota 13. 11. 2021 | 16:00

HBC Pardubice

6:3 2:1, 4:0, 0:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 1. Janeček (Strouhal, Česák), 6. Školoudík (Vlasák), 18. Školoudík, 20. Langr (Kubeš), 21. Česák (Strouhal), 25. Licek (Förstl, Vlasák) – 13. Malý (Vobruba, Hanuš), 36. Malý (Vobruba, Hanuš), 44. Poláček (Vobruba, Malý).
Rozhodčí: Černý, Olesz. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 26:14. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3.
Foršt (Třináctý) – Geiser, Kvapil, Novotný, Školoudík, Zajíček (C) - Bílý, Česák (A), Förstl, Janeček, Kubeš, Kunc, Langr, Licek, Šimek, Staněk (A), Strouhal, Vlasák
Návara (Kráčina) - Chramosta, Hanuš (C), Poláček, Ulč (A), Vinter - Deja, Galla, Hurt, Kristl, Majer, Malý, Miksan, Pavlečka, Vobruba (A)

Plzeňští nevstoupili do utkání dobře, jen po 17 vteřinách hry poprvé inkasovali. Martin Janeček nejprve o míček na modré čáře přišel, následně mu ho do prázdné branky nahrál Strouhal. Vedení domácí navýšili o chvíli později, když se odraženého míčku zmocnil osamocený Václav Školoudík. Pardubice byly nadále aktivnějším týmem, zahráli si také přesilovou hru. V ní běžel sám na branku Česák, ale Návaru se mu nepodařilo překonat. Mečouni se museli především bránit, na konci první části se jim ale přeci povedlo snížit. Balonek za ležícího pardubického gólmana zasunul Ondřej Malý, a po první třetině tak prohrávali jen o jednu branku.

I na začátku druhé patnáctiminutovky byli aktivnější Východočeši. Plzeňští k tomu měli smůlu, když si po odrazu míčku od svého obránce vsítili vlastní gól. Ten byl připsán Václavu Školoudíkovi, který vyslal střelu na hostujícího hráče. To Plzni nepomohlo, naopak zkomplikovalo nepříjemnou situaci. Uběhly jen dvě minuty a skóre se znovu měnilo. Kubeš vyhrál souboj za brankou a poslal míček Nicolasu Langrovi, který dostal hodně prostoru na zakončení.

Pardubičtí si vytvořili tlak a Návara měl plné ruce práce. Krátce po buly se prosadil Josef Česák a navýšil domácím náskok už na čtyři branky. Pardubicím to nestačilo a ve druhé třetině se radovaly ještě jednou, když se poprvé v extralize mužů prosadil Matyáš Licek. Poté se po delší době dostali ke střele také Plzeňští, ale domácího gólmana neprostřelili. V závěru prostřední části šli do oslabení, v něm ale vynikali spoustou zblokovaných střel.

V úvodu třetí třetiny domácí nabídli Plzni přesilovou hru, kterou plzeňští hokejbalisté využili. Druhou branku v utkání vstřelil Ondřej Malý, který zamířil přesně mezi ruku a tělo pardubického strážce klece. Poté už se ale lépe opět prezentovaly Pardubice, hosté se snažili alespoň bránit a blokovat střely. V závěru měli Pardubičtí k dispozici početní výhodu, krátce po jejím skončení ale ještě upravil stav Roman Poláček, který dostal před brankou nabito od Vobruby. Plzeňští hráči tak v dalším venkovním utkání prohráli a domů se vrací bez bodu.

Ohlasy k utkání