Body z Palmovky zmizely padesát sekund před koncem. Mečouni prohráli s Kovem

Pořádně hořké bylo pro plzeňské hokejbalisty utkání na pražské Palmovce. Nedokázali navázat na poslední výkony a s Kovem Praha se pořádně trápili. Vyšli střelecky na prázdno a když už utkání mířilo do prodloužení, domácí vstřelili vítězný gól padesát sekund před koncem utkání...

6. | sobota 9. 10. 2021 | 11:00

TJ Kovo Praha

1:0 0:0, 0:0, 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 45. Fluxa (Pátek, Ruda).
Rozhodčí: Hrubý, Danylec. Vyloučení: 3:2 + Miksan (PLZ) OT 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 1:0.
Humlíček (Šach) – Bureš, Bydžovský, Ruda, Vršecký – Adam, Fluxa, Kočka, Kupf, Pátek, Terč, Votýpka, Winter
Návara (Šlechta) – Benedikt (A), Chramosta, Hanuš (C), Pokorný, Štípek, Ulč (A) – Deja, Galla, Hurt, Kejř, Krch, Majer, Malý, Miksan, Pavlečka, Poláček, Vinter, Vlasák

Nástup do zápasu mělo lepší Kovo. Domácí byli silnější v soubojích a hra probíhala převážně mimo jejich obranné pásmo. Z toho rezultovalo i vyloučení na plzeňské straně. Mečouni se ovšem v poklidu obrátili. Západočeši se postupně osmělovali. Pořádnou výstrahou byl povedený individuální průni Štípka, po němž rozhodčí nařídili trestné střílení ve prospěch Plzně. Na starost si ho vzal Hurt, ale Humlíčka nepřekonal. Závěr třetiny nabídl šance na obou stranách. Kovo nepotrestalo z bezprostřední blízkosti špatnou rozehrávku hostů, na druhé straně uháněl sám na branku Kejř, oba brankáři ale udrželi čistá konta.

Ve druhé třetině se výkon hostů mírně zlepšoval. Diváci jinak sledovali poměrně vyrovnaný zápas spíše s náznaky šancí. Ve druhé polovině třetiny se hra přesunula převážně před Humlíčka. Mečouni měli územní převahu a slibné příležitosti si vytvořili v přesilové hře. Po střele Hanuše zazvonila tyč.

Na gól se čekalo nadále, hlavními postavami obou týmů byli brankáři. Ve třetí části se hrálo již o něco opatrněji. Kovo nadále praktikovalo důraznou hru, mečouni se snažili o nekomplikovaný přechod středního pásma. V závěru utkání byli blíže prvnímu gólu Plzeňané. Nebezpečně pálili Hanuš či Galla. Padesát sekund před koncem ovšem hostující střídačku polila studená sprcha. Vyhozený míček z pásma doběhl Ondřej Fluxa a ač tísněn jedním z obránců, podařilo se mu najít místo u Návarovy bližší tyče. Mečouni ještě v závěru měli možnost přesilové hry, Kovo se ale zesílené početní výhodě o power-play ubránilo a získalo první body v sezóně. Plzeňané tak nenavázali na uplynulý víkend a mají o čem přemýšlet.

Ohlasy k utkání