ČF1: První zápas vyzněl jasně pro Elbu, mečouni budou odvracet konec sezóny

CROSSDOCK extraliga hokejbalu má za sebou první čtvrtfinálové zápasy. Mečouni vyjeli na půdu ústecké Elby. Zápas se jim příliš nepovedl, kvůli zranění navíc museli v průběhu duelu měnit brankáře. Severočeši si do Plzně přivezou vedení v sérii po výsledku 6:1.

ČF1 | sobota 26. 6. 2021 | 15:00

Elba DDM Ústí nad Labem

6:1 1:0, 2:1, 3:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 10. Bačák (Poláček, Červinka), 19. Červinka (Magasanik, Soukup), 19. Bačák (Vaněk, Zdvořáček P.), 32. Kučera (Bačák, Magasanik), 40. Smolík (Magasanik, Kučera), 44. Vaněk (Bačák) – 30. Slanec (Kunzmann).
Rozhodčí: Gráca, Musil. Vyloučení: 5:4 + Gřonka (PLZ) osobní trest 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 38. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Rechtorik (Banda) – Sedláček, Smolík, Poláček, Strnad,Grus, Zdvořáček M., Kučera – Soukup, Stupka, Giesel, Vaněk, Haas, Tomáš, Zdvořáček P., Gottfried, Magasanik, Michajličenko, Červinka, Bačák.
Kráčina (od 36. Návara) - Hanuš, Pavlečka, Pokorný, Slanec, Šilhán, Ulč - Gřonka, Hurt, Kejř, Kolařík, Kunzmann, Lokajíček, Pauer, Štípek, Sus, Vobruba.

Mečouni měli aktivní vstup do utkání. V největší šanci se objevil Kunzmann, jeho úmysl ale přečetl Rechtorik, který si poradil s kličkou ve stylu Petera Forsberga. Po sérii zakázaných uvolnění na obou stranách pořádně zahrozila také Elba. Po zablokované střele se k míčku dostal Magasanik, který trefil tyč Kráčinovy branky. Domácí příznivce neproměněná šance dlouho nemrzela. Hned o minutu později zužitkoval ústecký tlak Vladimíř Bačák, který do branky nasměroval střílenou přihrávku.

Do konce třetiny si další slibné šance vytvořily oba týmy. Největší plzeňskou šanci měl Hurt, na druhé straně zase Kráčina fantasticky vykopl beton a zabránil dvougólovému vedení. Kráčina byl v podobné permanenci hned po nástupu do druhé třetiny. Ten mečouni vůbec nezvládli a bránili se domácímu tlaku. Ten zastavili mečouni až v rozporu s pravidly. Navíc si ke Slancovi po sedmi vteřinách přisedl i Pokorný za vystřelení míčku mimo hřiště…

Plzeň s přispěním dalšího skvělého zákroku Kráčiny dlouhé dvojnásobné oslabení proměnila. Přesto se nakonec 19. minuta utkání stala jedním z rohodujících momentů. Nejprve pohotovou dorážkou zvýšil Vojtěch Červinka a hned za třináct sekund slavil svoji druhou branku Vladimír Bačák.

Ve zbytku druhé třetiny posílali rozhodčí hráče obou týmů na trestnou lavici. Jak Plzeň, tak Ústí měli šanci změnit vývoj zápasu v početní převaze. Za výjimečného stavu obou týmů v plném počtu orazítkoval břevno Lokajíček. Na druhé straně mohl zkompletovat hattrick Bačák. Ve vlastním oslabení mu v dobré šanci míček odskočil. Branka padla v pokračující přesilovce na druhé straně. Plzeňané předvedli dobrou clonu a plzeňský kapitán Michal Slanec dal svému týmu naději.

Ta se ovšem opět o něco zmenšila, když si využitou přesilovku připsalo také Ústí. Podobně účinnou clonu předveli také hokejbalisté Elby a z branky se radoval Ivan Kučera. Zápas pak pokračoval v podobném duchu, zářili především brankáři na obou stranách. Jeden z fantastických zákroků Petra Kráčiny bohužel znamenal vynucené střídání a do branky v čase 35:21 zamířil Jiří Návara.

Návaru hned zkraje přivítaly nebezpečné střely, vzápětí i déšť, který začal zkrápět herní plochu. Ve 40. minutě si Elba zřejmě definitivně oddychla, když na 5:1 zvýšil David Smolík, který se spoluhráčem dostal sám před plzeňskou bránu. Kalich hořkosti si mečouni vypili do dna ve 44. minutě. Ve vlastním oslabení jim opět utekla dvojice Vaněk – Bačák a Radomír Vaněk si k asistenci připsal i vstřelenou branku.

Ve čtvrtfinálové sérii si tak Elba došla pro první vítězství. Mečouni musejí na sobotní zápas rychle zapomenout a pro návrat série do Ústí nad Labem musejí svého soupeře v neděli v domácí hale porazit.

Ohlasy k utkání