Mečouni podlehli Dobřanům rozdílem jedné branky

Před posledním utkáním zkrácené základní části už měli Plzeňští zajištěný postup do play off, přesto si proti Dobřanům ještě mohli vylepšit postavení v tabulce. Mečouni sice soupeře přestříleli, ale skóre bylo po většinu zápasu vyrovnané. Nakonec se radovali hosté, na jejichž třetí branku už plzeňští hráči nezareagovali.

11. kolo | sobota 19. 6. 2021 | 14:00

HBC Plzeň

2:3 1:1, 1:1, 0:1

TJ Snack Dobřany

Branky a nahrávky: 6. Hanuš (Lokajíček, Kejř), 18. Kunzmann (Štípek, Pavlečka) – 2. Braun (J. Kovářík, Malecha), 21. Bárta (J. Kovářík, V. Šlehofer), 39. J. Kovářík (Braun, V. Šlehofer).
Rozhodčí: Danylec, Pečený. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:3.
Návara (Kráčina) – Chramosta, Hanuš (C), Pavlečka, Pokorný, Šilhán, Štípek, T. Ulč – Galla, Gřonka (A), Jabůrek, Kejř (A), Kolařík, Kunzmann, Lokajíček, Pauer, Poláček, Sus, Valenta, Vobruba
Jásek (Malotín) – A. Duchek, Lang, Voves (A) – Bárta, Braun, Červenka, T. Duchek, Hrubý, Kobr, D. Kovářík, J. Kovářík (C), Malecha, Málek, Neumaier, Rubner, V. Šlehofer (A), Sloup, Stránský, Truchlý

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří měli hned v úvodu k dispozici přesilovou hru. Na její využití jim stačilo jen třináct vteřin. Celá akce se seběhne hned po buly, Jan Kovářík našel zpoza brány Davida Brauna, který z těsné blízkosti překonal Návaru. Krátce poté usedl na trestnou lavici na druhé straně Sloup a i Plzeňští vyloučení soupeře potrestali. Lukáš Hanuš obdržel míček na modrou čáru, odkud mířil přesně. Mečouni pak byli aktivnějším týmem, zahráli si další početní výhodu, ale tentokrát se v ní nikdo neprosadil. Ke konci třetiny šli Plzeňští do čtyř, ale ani tato přesilovka využita nebyla.

Na začátku druhé části hry se plzeňští hokejbalisté ujali vedení. Martin Kunzmann byl bráněn soupeřem, přesto se ze středního pásma dostal s míčkem až do prostoru mezi kruhy, odkud prostřelil Jáska v dobřanské bráně. Pak mohl vedení Plzně navýšit Lokajíček, ale plzeňský útočník míček do klece nedopravil. K nebezpečným příležitostem se zakrátko v přesilové hře dostali Dobřanští, ale radovali se až po jejím skončení, když se Adam Bárta z levé strany nemýlil.

Plzeňští se na vyrovnání snažili zareagovat, dobřanského gólmana prověřili několika střelami, ale ani jedna se neujala. V dobré pozici se v závěru druhé patnáctiminutovky ocitl Jabůrek, který nejprve sám před bránou zamířil do tyče a ani při následné druhé ráně nedostal míček za brankovou čáru. Po druhé třetině byl stav vyrovnaný a o vítězi muselo rozhodnou až poslední dějství.

Do třetí třetiny vstupovali Dobřanští s početní výhodou, kterou získali na konci druhé části. Skóre se ale neměnilo. Neúspěšný byl i Pauer, který dvakrát pálil od modré. Ve třicáté deváté minutě se síť už vlnila, když byl před plzeňskou svatyní pohotový Jan Kovářík, jenž z blízkosti vrátil Dobřanům vedení.

Plzeňští mohli odpovědět v následné čtyřminutové početní výhodě, ta se jim ale příliš nevydařila. Hokejbalisté ze západočeské metropole si situaci zkomplikovali ještě dvěma vyloučeními a ani oddechový čas jim nepomohl. V posledním utkání zkrácené základní části tak podlehli Dobřanům a v tabulce končí na šestém místě. Ve čtvrtfinále play off se potkají s Ústím nad Labem.

Ohlasy po utkání

Stanislav Kastner (trenér HBC Plzeň): Po rychlé obdržené brance v oslabení na začátku utkání, jsme dokázali z naší první přesilovky rychle vyrovnat a převzít iniciativu. Bohužel jsme nedokázali naši převahu a šance využít k výraznějšímu náskoku. Dobrý výsledek nás stálo neproměnění vyložených příležitostí a špatná disciplína. Soupeři jsme darovali příliš mnoho přesilových her, čehož se musíme v play off vyvarovat.

Ohlasy k utkání