Mečouni slaví nad Hradcem Králové třetí vítězství v řadě

Plzeňští hokejbalisté porazili ve třetím utkání po restartu sezóny Hradec Králové a připisují si další důležité body. Na domácím hřišti sehráli vyrovnaný zápas, ve kterém se bojovalo až do poslední minuty. K třetí výhře mečounů v této sezóně přispěli svými góly Vít Lokajíček, Michal Slanec a Jiří Benedikt.

6. kolo | sobota 22. 5. 2021 | 16:00

HBC Plzeň

3:2 1:1, 1:0, 1:1

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky: 11. Lokajíček (Hurt), 25. Slanec (Hurt), 35. Benedikt (Šilhán) – 15. Šimůnek (Král), 33. Březina (Novák).
Rozhodčí: Horský, Vokurka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení:0:0 . Diváci: 0. Střely na branku: 22:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Kráčina (Kojzar) – Hanuš (A), Pavlečka, Pokorný, Šilhán, Štípek, Slanec (C), T. Ulč, Zeman – Benedikt (A), Gřonka, Hurt, Hýbl, Jabůrek, Kejř, Kolařík, Kunzmann, Lokajíček, Malý, Sus, Vobruba
Biegl (Brykner) – Fanderlík, Hrabica, Jiřík, Klust, Šimek, Švanda – Březina, Černý, Hrubý, Král, Krejčík, Lux (A), Novák (C), Šimůnek (A), Svoboda, Tesař

Do utkání s Hradcem Králové nastoupili mečouni stejně jako v minulém zápase s Jakubem Kolaříkem, nově také s Martinem Kunzmannem, kteří se vrátili ze Švýcarska, kde se sezóna anulovala už v březnu. Na začátku byli aktivnější hosté, kteří hned po úvodním buly ohrožovali Kráčinu. Naopak plzeňským hokejbalistům se nedařilo dostat ke střele a hradecký gólman byl v úvodním minutách téměř bez práce. Hradec měl již ve čtvrté minutě po nedovoleném zákroku Pavlečky k dispozici přesilovou hru. Po většinu se držel v útočném pásmu, žádnou vážnější šanci si ale nevypracoval.

Krátce po ní se blýskl individuální akcí Šimůnek, po pravém mantinelu se dostal až před bránu, ale Kráčina celou situaci zvládl. Naopak to byli Plzeňští, kteří se prosadili jako první. Z rychlé akce po vhazování se míček dostal na volného Víta Lokajíčka, který z předbrankového prostoru umístil míček za záda Biegla. Za nedlouho měli hosté možnost odpovědět v přesilové hře, ta se jim ale příliš nevydařila. Přesto se jim ještě před odchodem do kabin podařilo skórovat. Josef Šimůnek se od pravého mantinelu uvolnil do prostoru mezi kruhy a rychlou střelou v poslední minutě první třetiny vyrovnal.

V úvodu druhé části si mečouni zahráli přes minutu dvojnásobnou početní výhodu. Drželi se před hradeckým gólmanem, ale žádná střela za jeho zády neskončila. Šilhán se snažil dorážet v blízkosti brány, pak ještě Vobruba pohotovou střelou z pravého kruhu trefil jen boční síť. Po jejím skončení se na druhé straně po protiútoku objevil v šanci Krejčík, z mezikruží jen zamířil na pozorného Kráčinu. Poté zahrozili domácí a Michal Slanec vrátil zpět vedení na jejich stranu, když od modré zamířil bez přípravy. O necelou minutu později mohlo být znovu vyrovnáno. Krejčík se ocitl v samostatném úniku a ke gólu mu chyběl kousek. Ke konci třetiny se pokoušel o zvýšení skóre Vobruba, ale z prostoru před bránou ani od modré neuspěl.

Třetí patnáctiminutovka začala brankou Hradce. Petr Novák po levé straně utekl až před Kráčinu, tam ještě posunul míček na Ondřeje Březinu, který byl přesný. Ve vyrovnaném stavu se hrálo jen necelé dvě minuty. Po přihrávce Adama Šilhána se míčku na levém kruhu ujal Jiří Benedikt, na jehož ránu Biegl nestihl zareagovat. Hosté se pak snažili ještě o vyrovnání a boj pokračoval až do závěrečné minuty. Plzeňští hráči s Kráčinou v bráně už ale nedovolili Hradci další gól, sami se prezentovali aktivní hrou, ale skóre už se neměnilo. Mečouni tak zvládli třetí utkání v dohrávané části sezóny a do tabulky si zapsali další cenné body.

Ohlasy po utkání

Josef Kadaně (trenér HBC Plzeň): Čekal nás dnes prozatím nejsilnější soupeř ze všech tří utkání. A zejména prvních devět minut to bylo znát. My jsme do té doby snad ani jednou nevystřelili na branku Hradce… Pak stačilo jedno nahození a další střelecký pokus už byl gólový. Postupně jsme se zlepšovali a místy měla naše hra už slušné parametry. Závěrečná třetina, zejména po třetí brance byla z naší strany velmi dobrá. Po podzimních trablech se zvedáme – herně a tím pádem i tabulkou. Naše maximum je ještě o dost výše. Budeme pracovat na tom, abychom se k němu přibližovali každým dalším zápasem. Opět nás hokejbal baví a chceme se jím bavit i v dalších zápasech.

Ohlasy k utkání