První zápas body nepřinesl. Z těsného vítězství se raduje ústecká Elba

V sobotu začal pro mužský A-tým další extraligový ročník. Mečouni jej začali v Ústí nad Labem. Sestava doplněná zkušenými hráči i juniory se sice ujala vedení, ale další branky do ústecké sítě již nepadly. Dvakrát se naopak prosadil domácí Vaněk a rozhodl tak o výhře svého celku. FOTO: Ivana Laiblová.

1. kolo | sobota 5. 9. 2020 | 14:00

Elba DDM Ústí nad Labem

2:1 0:1, 2:0, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 23. Vaněk (Zdvořáček M., Strnad), 29. Vaněk (Tomáš) PP – 6. Poláček
Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 22:17. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Landt (Banda) – Grus, Haken, Michajličenko, Poláček ,,A", Polata, Sedláček J., Smolík, Strnad, Zdvořáček M. – Bačák, Červinka ,,A", Giesel, Gottfried, Haas, Magasanik, Soukup ,,C", Stupka, Tomáš, Vaněk, Zdvořáček P.
Návara (Kojzar) - Ulč T., Pokorný, Vágner, Štípek, Zeman, Babor, Hrdlička - Lokajíček, Benedikt J. (C), Zíka, Poláček, Průcha, Kejř, Svoboda, Majer, Galla, Reiser.

Úvod zápasu přinesl zajímavou podívanou, když si oba týmy vyzkoušely delší pobyt v útočném pásmu. Brankáři na obou stranách ovšem byli ostražití. Toto tvrzení neplatilo na konci šesté minuty, když plzeňský junior Roman Poláček nahodil míček na Landta ze středního pásma a jeho střela k překvapení všech přítomných skončila až v síti.

Ústečtí měli následně možnost srovnat skóre v přesilové hře. Mnoho míčků se ale podařilo plzeňské čtveřici zablokovat a rovněž eliminovat soupeře snažící se o dorážky. Přesilová hra ale Elbu nabudila a po zbytek první části se více hrálo před Návarou. Mečouni se před Landta dostali na konci první části, kdy si i oni mohli vyzkoušet početní výhodu. Po průniku Benedikta mohl do odkryté klece zakončovat Zíka, v klíčovém okamžiku bohužel podklouzl.

Začátek druhé části se nesl v duchu začátku části předchozí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a v permanenci byli oba brankáři, i když řada střel nemířila mezi prostor tří tyčí. Obraz hry změnila až další plzeňská přesilovka, která se ale Západočechům vůbec nevydařila a po jejím skončení se hra plynně přesunula před Návaru. Ústečí drželi mečouny dlouho pod zámkem a ostřelovali Návaru ze všech stran. Po dlouhém tlaku se do míčku opřel Radomír Vaněk, který míček nekompromisně nasměroval pod břevno.

Také zbytek druhé třetiny byl poznamenaný vyloučeními. Plzeňané svoji přesilovku mírně vylepšili. Nebezpečně pálili Kejř a Vágner, Landt ovšem jejich pokusy vytěšnil. Naopak ústečtí svoji početní výhodu využili. Mečouni v jednu chvíli nechali více prostoru na ose hřiště, odkud opět vypálil Radomír Vaněk. Návara neměl ideální výhled a obránce Elby se tak radoval z druhého gólu.

Mečouni ve druhé třetině ztratili slibně rozehraný zápas, přesto stále bojovali o zisk cenných bodů. Týmu Plzně nepomohli ani další přesilové hry. Mečouni si nedovedli poradit s ústeckou čtveřicí a Landta příliš neohrozili. Elba závěr zápasu odehrála zkušeně, držela míček na svých holích a Plzeňany ani nepustila do power-play. Mečouni si tak na první body musejí počkat.

Ohlasy k utkání