Kovu k vítězství stačila jediná branka. Mečouni na Palmovce neskórovali

V sobotu 30. května odstartoval Autosklo H.A.K. Cup 2020, pohár ve kterém soupeří Kladno, Kovo Praha, Pardubice a Plzeň. Mečouni začali turnaj na ploše pražského Kova. O osudu utkání rozhodla zejména plzeňská koncovka, jelikož si všichni střelci vylámali zuby na brankáři Štouralovi a domácím stačila jedna přesná trefa.

Pohár | sobota 30. 5. 2020 | 11:00

TJ Kovo Praha

1:0 0:0,1:0,0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 24. Vršecký (Bydžovský, Lhota L.).
Rozhodčí: Ptáček, Danylec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 23:21. Průběh utkání: 1:0.
Štoural (Dub) - Nýdl, Dušák, Bydžovský, Vaniš, Vršecký, Kucharčík, Šimon, Votýpka, Adam, Lhota L., Kyclt, Kupf, Kočka, Lhota T.
Návara (24. Kráčina) - Hanuš (C), Pokorný, Slanec, T. Ulč, Pavlečka, Šilhán - D. Ulč, Kunzmann, Vobruba, Hýbl, L. Zíka, Roušal, Majer, Lokajíček, Hurt, Štípek, Poláček

Po pauze o délce jedenácti týdnů týmy nastoupily poměrně ostře. Diváci sledovali na Palmovce relativně vyrovnaný duel, domácí hráli o něco víc agresivněji. Plzeň tak měla možná územní převahu, ale příliš z ní nevytěžila. Největší šanci první třetiny měl David Ulč, který prošel jinak houževnatou obranou, ale bekhendovým blafákem nevyzrál na brankáře Štourala.

Na přelomu první a druhé části do hry začaly výrazně promlouvat vyloučení. Rozhodčí nevylučovali za ostré či likvidační zákroky, nedovolené hákování či držení v soubojích jim ale neunikalo na ani jedné ze stran. Box časoměřičů tak každou chvíli navštívil jeden z hříšníků. Domácí se v jedné z přesilovek ujali vedení, Václav Vršecký se na modré čáře po vyhranném vhazování opřel do balonku, který zaplul přesně k tyči. Návara, který neměl ideální výhled přes klubko hráčů, mohl jen rezignovaně odpálit balonek ze své klece.

Mečouni ve druhé části nepůsobili nejlepším dojmem, přesto si vypracovali velké gólové šance. Do samostatného úniku se dostal Kunzmann, dvakrát se na Štourala z levého křídla řítil rychlonohý Roušal, brankář Kova ale držel čisté konto. Při jedné z Roušalových příležitostí navíc mohl poděkovat správně postaveným tyčím.

Obraz hry se ve třetí části příliš nezměnil. Utkání bylo stále otevřené. Se skórem mohly pohnout oba týmy. Kovo pokračovalo v aktivním napadání, které Plzeňanům často dělalo problém. V útočném pásmu si ale mečouni poradit uměli. Štoural musel řešit několik ošemetných situací. Největší ohrožení likvidoval při přesilových hrách. Plzeňané se ovšem neprosadili ani z několika dorážek na hranici brankoviště, ani po pěkných kombinacích po křižných přihrávkách. V samotném závěru hráli hosté power-play. David Ulč byl opět blízko gólu, ale jeho pumelice se odrazila od tyče, navíc mimo dosah jeho spoluhráčů. Pražané pak odehráli závěr zápasu zkušeně a Plzeň tak první duel Autosklo H.A.K. Cupu 2020 prohrála.

Ohlasy k utkání

Trenér Josef Kadaně: Po téměř tříměsíční pauze jsme si opět zahráli zápas. Na to, že jsme měli zatím jen čtyři tréninky to zejména v první třetině nebylo vůbec zlé. Ale ty gólové šance, které jsme měli zůstaly bez využití. S postupem času a neproměňováním dalších příležitostí náš výkon klesal. Výsledkem byl obdržený gól v oslabení. Naše řešení šancí nebylo moc dobré. A nic na tom nemění ani dvě nastřelené tyčky. Nicméně, soupeř hrál výrazně lépe než loni na podzim. Kovo předvedlo sympatický výkon. Celkově to byl myslím velmi slušný zápas.