Mečouni vstupují do jara vítězně. Karviné nastříleli deset branek

V prvním utkání jarní části plzeňský A-tým na domácím hřišti přivítal Karvinou, a to ve velkém stylu. Na hrací ploše byl aktivnějším týmem a již v páté minutě vedl o dvě branky. Celkem jich hokejbalisté ze Slezska obdrželi deset. Na vysoké výhře se svými góly podílelo sedm hráčů, dvě branky zapsali Švarc, Roušal a David Ulč.

19. kolo | sobota 29. 2. 2020 | 16:00

HBC Plzeň

10:2 3:1, 1:0, 6:1

HbK Karviná

Branky a nahrávky: 2. Švarc (Roušal), 5. T. Ulč (Slanec), 14. Švarc (Slanec), 16. Roušal (Švarc), 31. Hanuš (Kunzmann, Vobruba), 32. D. Ulč (Vobruba, Průcha), 32. Slanec (Lokajíček), 38. D. Ulč (Švarc), 43. Vodrážka (Lokajíček, Štípek), 45. Roušal – 7. Rosůlek (Řebík), 40. Diviš (L. Rosůlek).
Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1, 8:2, 10:2.
Návara (Kráčina) – Vágner, Hanuš, Slanec, Ulč T., Vodrážka, Pokorný, Průcha, Šmucer - Kunzmann, Ulč D., Vobruba, Roušal, Švarc, Zíka, Majer, Benedikt O., Hurt, Štípek, Lokajíček, Pavlečka
Solar (Heczko) – Konečný, Sladký, Říman, Zaremba – J. Rosůlek, Stromko, Fárský, L. Rosůlek, Diviš, Řebík, Krul, Řehůlek, Čapka

Mečouni vstoupili do utkání aktivně a hned od úvodního buly se vrhli k ohrožování hostující klece. Jejich aktivita byla již v čase 1:34 proměněna v první branku. Marek Švarc obdržel přihrávku mezi kruhy a poprvé v duelu prostřelil Solara. Krátce poté si Plzeňští zahráli početní výhodu a vyloučení karvinského hráče potrestali, když míček po střele Slance dorazil do brány Tomáš Ulč. O rychlou odpověď se pokoušel na druhé straně Stromko, ale jeho únik si Návara pohlídal. Při následné přesilové hře Karviné už ale plzeňský gólman kapituloval. Lumír Rosůlek napřáhl krok před červenou čárou a balonek skončil až v síti. Dvoubrankové vedení si Západočeši vzali zpět ve 14. minutě po přesné ráně Marka Švarce z pravé strany.

Skvělý vstup měli domácí i do prostřední části. Z té uběhlo jen 48 vteřin a Adam Roušal z levého kruhu navýšil skóre již na 4:1. První extraligový gól si mohl zapsat také Zíka, jenž z pravého kruhu nahrál Švarcovi na osu hřiště, ten si seběhl do mezikruží a chtěl balonek nahrát zpět Zíkovi, jenž by střílel do odkryté klece, ovšem hrací předmět se zpět k plzeňskému juniorovi už nedostal. Druhá třetina jinak příliš šancí nenabídla, a domácí tak po třiceti minutách hry odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem.

I ve třetí patnáctiminutovce viděli fanoušci v plzeňské hale rychlý gól. Časomíra odpočítala jen 29 vteřin, když od modré čáry skóroval Lukáš Hanuš. Zanedlouho se skóre opět měnilo, to se v početní výhodě z pravého kruhu prosadil David Ulč. A domácí ve své famózní jízdě pokračovali dál. Jen o sedm vteřin později se síť za zády karvinského gólmana vlnila znovu. Michal Slanec napřáhl u modré a vsítil svůj první extraligový gól po návratu ze Švýcarska. Mečouni byli i nadále hladoví po gólech a stav navýšili i ve vlastním oslabení. Až před Solara se dostal David Ulč, jenž byl ještě faulován, ale přesto i vleže dokázal kolem betonu gólmana prostrčit balonek mezi tři tyče.

Ve 40. minutě se podruhé v zápase radovali také hosté. Plzeňské obraně utekl Jan Diviš a z blízkosti překonal Návaru. Netrvalo dlouho a opět udeřilo na druhé straně. Od modré zamířil přesně Lukáš Vodrážka, pro kterého to byla první trefa v letošní sezóně. Vzápětí šli ještě Plzeňští do čtyř, ale sami ještě skórovali. Do samostatného úniku utekl Adam Roušal a úspěšně ho proměnil v již desátou branku mečounů, a uzavřel tak skóre na konečných 10:2 pro Plzeň. Západočeši tak na úvod jara zapisují do tabulky důležité tři body.

Ohlasy k utkání