Mečouni zdolali Hradec Králové v samostatných stříleních

A-tým ve čtvrtém domácím utkání svedl souboj s hradeckými Piráty. Plzeňští měli utkání slibně rozehrané, ve druhé třetině již vedli 4:2. Do konce třetí části už se ale neprosadili a naopak soupeři se podařilo dvoubrankovou ztrátu smazat. O vítězi nakonec musela rozhodnou až samostatná střílení, v nichž byli šťastnější domácí.

11. kolo | sobota 9. 11. 2019 | 17:00

HBC Plzeň

5:4ss 1:1, 3:2, 0:1 - 0:0

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky: 4. Roušal (O. Benedikt, Švarc), 16. Hanuš (D. Ulč, Kunzmann), 21. Roušal (Šmucer, Švarc), 26. Kunzmann, rozh. náj. Průcha – 15. Malý (Novák), 24. Novák, 27. Březina (Svoboda, Fanderlík), 44. Malý.
Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 6:2, navíc Novák (HKR) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4.
Návara (Kráčina) – O. Benedikt, Hanuš, Pokorný, Šmucer, T. Ulč, Vágner, Vodrážka – J. Benedikt, Kejř, Kunzmann, Lokajíček, Pavlečka, Průcha, Roušal, D. Ulč, Valenta, Vobruba, Švarc
Brykner (Vaněk) – Šimek, Fanderlík, Jiřík, Škoda – Ježek, Hrubý, Svoboda, Březina, Lux, Tesař, Novák, Malý, Krejčík, Šimůnek, Mitra

Začátek zápasu příliš šancí ke skórování nenabídl. Mečouni mohli otevřít skóre, když hráli ve dvou přesilových hrách, ovšem ani jednu využít nedokázali. Plzeňští fanoušci se dočkali až v čase 13:24, kdy Adam Roušal z předbrankového prostoru poprvé v utkání překonal Bryknera. Početní výhodu si poté zahráli také hráči z východu Čech, kteří vyloučení Plzně potrestali. Pouhých šest vteřin před koncem první části nahrál Novák Pavlu Malému, který od levého mantinelu mířil přesně, a vlnila se tak síť i za Návarou.

Západočechy inkasovaná branka do šatny příliš mrzet nemusela, jelikož jen šestnáct vteřin po začátku druhé třetiny si vzali vedení zpět. Postaral se o to Lukáš Hanuš, jenž umístil balonek mezi tři tyče z prostoru před bránou. Plzni vlil gól krev do žil a Brykner se několikrát pořádně zapotil. V dalších nebezpečných šancích se zjevil Lokajíček, ale z mezikruží míček do klece nedopravil. To se povedlo o chvíli déle Adamu Roušalovi, který dostal nabito zpoza hostující svatyně a vsítil svou druhou branku v utkání. Moc dlouho netrvalo a skóre se opět měnilo. Petr Novák obdržel balonek na modrou čáru, vypravil se s ním před Návaru a z těsné blízkosti ho překonal.

Mečouni s odpovědí dlouho nečekali a za pár vteřin si vzali dvoubrankové vedení zpět. Martin Kunzmann si naběhl až před hradeckého gólmana, jenž na jeho střelu nestačil. Piráti si poté vybojovali přesilovou hru, kterou opět využili. Ondřej Březina se zmocnil míčku před domácí klecí, odkud ho poslal za záda Návary.

V úvodu třetí části se k nebezpečné dorážce dostal Ondřej Lux, ale skórem nepohnul. Na druhé straně se náskok pokoušeli navýšit z pravé strany Hanuš, z dalšího útoku od modré Ondřej Benedikt, ani jeden se z gólu nejásal. Dva domácí hráči pak během chvíle šli na trestnou lavici a Východočeši měli velkou příležitost k vyrovnání. Hosté si v nich ale žádné výrazné šance nevypracovali, a Plzeň tak stále držela jednobrankové vedení. O to ale přišla jen 67 vteřin před koncem třetí patnáctiminutovky, když Pavel Malý z mezikruží srovnal na 4:4.

Na řadu pak přišlo pětiminutové prodloužení tři na tři. Více prostoru na hřišti ovšem ani jeden z týmů nevyužil, a to Hradečtí ještě měli výhodu v podobě přesilové hry. Kdo získá druhý bonusový bod, tak musela určit až samostatná střílení. V nich se jako první prosadil hostující Březina, hned po něm rozradostnil plzeňskou střídačku Kejř. V dalším pokusu Hradec úspěšný nebyl, zatímco plzeňský Michal Průcha mířil přesně a zápas ukončil. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho tak začali sérii domácích zápasů vítězně.

Ohlasy k utkání