Vítězná série A-týmu skončila, mečouni doma nestačili na Kert Park

A-tým se po týdnu opět představil doma, na výhru z minulé soboty ale navázat nedokázal. Plzeňští hokejbalisté sehráli s pražským celkem vyrovnanou bitvu, ovšem své šance nedokázali proměnit. Naopak Pražané se po bezbrankové první třetině v té druhé prosadili dvakrát a tři body pak ještě dvěma góly potvrdili v poslední části.

8 | sobota 19. 10. 2019 | 17:00

HBC Plzeň

0:4 0:0, 0:2, 0:2

HC Kert Park Praha

Branky a nahrávky: 17. Danko (Kruček, Vaniš), 28. Postulka (Čejka), 39. Kubeš (Zvonek), 42. Wróbel (Zvonek).
Rozhodčí: Gráca, Vrba. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 21:22. Průběh utkání: 0:4.
Kráčina (Návara) – Hanuš, Pokorný, Šmucer, T. Ulč, Vágner, Vodrážka – J. Benedikt, Hurt, O. Kejř – Kunzmann, Lokajíček, Majer – Pavlečka, Průcha, Valenta – Vobruba, Zdrha, Štípek
Mikl (Mroviec) – Bošák, Dejneka, Kaucký, Kubeš, Laurinc, Macek, Rozenberg – Čejka, Danko, Jágr – Křeček, Postulka, Suchánek, Vaniš, Wróbel, Zvonek

Hned v úvodu zápasu si Kert zahrál dvě přesilové hry. Gólman Kráčina tak byl již od začátku testován několika nebezpečnými střelami. Laurinc pálil z první od pravého mantinelu, před bránou se vzápětí k dorážce dostal i Jágr, plzeňský brankář ale ani jednomu z hostů skórovat nepovolil. Za malou chvíli se před modrou opřel do míčku Čejka, ale ani jeho rána se neujala.

Poté zahrozili také mečouni. Vobruba vyslal pokus od modré, Mikl stál však ve správný čas na správném místě. V čase 10:36 bylo po faulu hostujícího hráče nařízené trestné střílení, Jiří Benedikt ovšem neseřídil dobře svá mířidla a trefil jen mantinel. Na druhé straně se pak ocitl v nebezpečné situaci Čejka, pražský útočník si vytvořil prostor na pravém kruhu, odkud zamířil pouze do dobře postaveného Kráčiny.

V závěru první patnáctiminutovky si první početní výhodu zahrála také Plzeň a přenesla si ji i do té druhé. Po přestávce střílel z dálky od pravého mantinelu Vágner, ale Mikl byl připravený stejně jako proti Vobrubově střele z mezikruží. Západočeši za nedlouho obdrželi trest za zdržování hry, který Kert potrestal během patnácti vteřin. Petr Danko po přihrávce před bránu okamžitě vypálil a Kráčina musel lovit první balonek ze sítě.

V další domácí početní výhodě skončila Vágnerova rána jen v náručí Mikla. V následné šanci se zjevil Kunzmann, ale ani útočník s číslem šestnáct si recept na Mikla nenašel. Kdo si ho našel, byli Pražané na druhé straně. Hokejbalisté z hlavního města se dostali do přečíslení dva na jednoho, Adam Postulka získal přihrávku k tyči a z blízkosti překonal Kráčinu.

Na začátku poslední třetiny si mečouni zahráli opět přesilovou hru, avšak nesehráli ji tak, jak by si představovali. Na druhé straně se šancí blýskl Jágr, jenž se objevil sám před plzeňským strážcem svatyně, kterého však nepřekonal. To se povedlo o chvíli později Ondřeji Kubešovi, který ihned po buly z poloviny hřiště zamířil přesně do rohu Kráčinovy klece. Kert Park si o něco později vypracoval další gólovou příležitost, Čejka trefil jen brankovou konstrukci.

Ve hře čtyři na čtyři ve čtyřicáté druhé minutě už se hosté zase radovali. Danko přihrál Tomáši Wróbelovi před domácí klec, odkud pražský útočník bez problémů dopravil oranžový předmět do odkryté části branky. Plzeňští ale nic nebalili a i v závěru se pokoušeli s utkáním ještě něco udělat. Po nebezpečných dorážkách v hostujícím brankovišti pak ještě diváci viděli pěstní souboj, do kterého se pustili Kejř s Dejnekou. Pro oba hráče tak duel skončil a museli předčasně odejít do kabin. Poté se na hřišti ale nic závažného již nestalo, a Kert Park tak po výhře 4:0 přerušil Západočechům bodovou sérii.

Ohlasy k utkání