Plzeňané vezou po tuhém boji tři body z Karviné

Den po obratu v Letohradu nastoupili mečouni v Karviné. V duelu proti Slezanům opět rozhodovaly přesilovky. Slezané využili jednu, Plzeňané hned dvě a byli to hosté, kdo se nakonec radoval z výhry. Pod výhrou 3:1 se výrazně zapsal dvougólový Marek Švarc a Petr Kráčina v brance s jednatřiceti zákroky.

6. | neděle 6. 10. 2019 | 13:00

HbK Karviná

1:3 1:1,0:1,0:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 13. Diviš (Rosůlek J., Sladký) – 8. Švarc (Kejř, Pokorný), 18. Švarc (Kunzmann, Ulč T.), 40. Benedikt (Vágner, Švarc).
Rozhodčí: Škrobák, Zbořil. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Heczko (Žídek) – Pilch, Říman, Zaremba, Liboska, Sladký, Kalus, Vašek, Rosůlek J. (C), Pala, Farský, Pacas, Rosůlek L., Diviš, Mikeš, Řehůřek, Konečný, Krul, Kamenský.
Kráčina (Návara) - Hanuš, Vágner, Vodrážka, Ulč T., Pokorný, Šmucer - Ulč D., Benedikt J., Vobruba, Kunzmann, Švarc, Hurt, Kejř, Valenta, Lokajíček, Majer, Pavlečka.

Zápas začal zostra. Již úvodní minutě se před Kráčinu natlačil Pilch, branku ale netrefil. Na druhé straně převedl únik po pravém křídle Valenta. Zápas se z počátku přeléval ze strany na stranu, oba celky si ale pečlivě bránily předbranková území. Poté už měly hlavní slovo přesilové hry. Zatímco karvinští hokejbalisté se během početní výhody trápili, Plzeň svoji první využila. Marek Švarc napřáhl od pravého mantinelu a jeho střela si přes clonící hráče našla cestu až do brány.

Plzeň gól nabudil a po vstřeleném gólu se hrálo před Heczkem. Na začátku 11. minuty si ale Karviná opět zahrála přesilovku, která byla po plzeňském vystřelení míčku mimo hřiště ještě znásobená. Ve třech se Plzeňané ubránili, v pokračující klasické přesilovce se ale strhla mela před Kráčinou a Jan Diviš svým důrazem srovnal skóre zápasu. Hosté reklamovali nedovolený zákrok na Kráčinu, hrálo se ale dál.

Po srovnání skóre přišla rozháraná pasáž, kde se nedařilo ani jednomu z týmů a diváci si příliš hokejbalové krásy neužili. Nádherný moment přišel po přestávce, když si Marek Švarc vzal míček na vlastní modré čáře a rychlý kontr přetavil v gól, když využil skulinky mezi dvojicí obránců a na závěr prostřelil Heczka - 1:2.

V následujících minutách měly oba týmy možnosti změnit skóre při dalších přesilovkách. Ani jednomu se v nich ovšem příliš nevedlo. Obecně pokračoval vcelku vyrovnaný zápas s větším množstvím osobních soubojů. Plzeňanům se během druhé třetiny podařilo častěji zachytávat karvinské útoky ve středním pásmu.

Do třetí části vstoupili hosté aktivněji. Okolo Heczkovy branky předvedli mečouni několik kombinací, které mohli skončit gólem. Nejblíže byl Kejř, jehož střelu do šibenice z mezikruží vyrazil Heczko hřbetem lapačky. Skóre se ovšem nezměnilo.

Od poloviny třetí třetiny ráz hry opět udávaly přesilové hry. A byli to Plzeňané, kteří měli početní výhody. Karviné se nedisciplinovanost vymstila ve 40. minutě, když se při přesilovce pět na tři trefil od modré Jiří Benedikt. Chvíli poté se situace opakovala a mečouni mohli v klidu ukrajovat cenné vteřiny. V závěru sáhli domácí k power-play, kde stříleli, odkud se dalo. Se všemi pokusy si ale defenziva Plzně v čele s Kráčinou poradila.

Ohlasy k utkání