Mečouni otočili zápas v Letohradu ve svůj prospěch a vezou dva body

Plzeňští hokejbalisté se k pátému utkání vydali do Letohradu. V náročném zápasu se v základní hrací době vůbec nedostali do vedení, vždy museli dotahovat. Po druhé třetině vedl soupeř o dva góly, Plzeň ale brankovou ztrátu v poslední části dokázala smazat a v prodloužení dokonal obrat Průcha.

5. | sobota 5. 10. 2019 | 16:00

SK Hokejbal Letohrad

4:5pr 2:1, 2:1, 0:2 - 0:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 4. Cvejn (Vychytil, Anýž), 13. Věchet (Cvejn, Hejtmánek), 28. Palcer (Halbrštát, Vychytil), 30. Palcer (Krejsa, Vychytil) – 7. Lokajíček (Kejř, Kunzmann), 16. Hanuš (Ulč), 40. Průcha (Kejř), 41. Valenta (Průcha), 49. Průcha (Valenta).
Rozhodčí: Prudík, Vokurka. Vyloučení: 8:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4 , 4:5p.
Šimara (Novák) – Lux, Krejsa, Hejtmánek, Anýž, Vychytil, Teplý, Bečka, Halbrštát – Macháček, Věchet, Cvejn, Bogdány, Lajčiak, Palcer, Holuša, Palcer, Faltus, Zavřel, Nečas
Návara (Kráčina) – Hanuš, Vágner, Vodrážka, Ulč T., Pokorný, Šmucer - Ulč D., Benedikt J., Vobruba, Kunzmann, Švarc, Hurt, Kejř, Průcha, Valenta, Lokajíček, Majer, Pavlečka.

Úvod zápasu nepřinesl dlouhé oťukávání. Letohradští šli do vedení hned z první přesilové hry ve 4. minutě , když Jakub Cvejn střelou od modré poslal balonek přesně k tyči. Plzeňané rychle odpověděli, rovněž v početní výhodě. Střela Kejře byla bránícími hráči sražená příhodně k Vítu Lokajíčkovi, který uplatnil důraz na brankovišti a srovnal skóre. Na poměry zápasů mezi Plzní a Letohradem se tedy začalo pořádně zostra.

Jeleni si do konce třetiny vzali vedení zpět, opět při plzeňském vyloučení. Clonící Miroslav Věchet ustál souboj na brankovišti a ztečoval letící míček za Návarova záda. Prakticky ihned po návratu z kabin bylo ale opět vyrovnáno, jak jinak, než v přesilovce. Skvělou práci odvedl na mantinelu David Ulč, který proti přesile udržel balonek a poslal jej volnému Lukáši Hanušovi, jenž měl dost času si se Šimarou pohrát a překonat jej kličkou do forhendu.

Plzeňané postupně zvyšovali obrátky a oproti první třetině se jejich výkon zvedl. Šimara v brance Letohradu se měl co ohánět při několika závarech. Smolný moment pak přišel pro Plzeňany v polovině zápasu, když při signalizovaném vyloučení zasáhl Šmucer protihráče vysokou holí a mečouni šli rázem do tří. Jeleni měli dostatek času a proti třem bránícím hráčům předvedli před Návarou gólovou kombinaci, kdy Halbrštát narýsoval přihrávku na Vojtěcha Palcera, který u odkryté tyče zakončoval do poloprázdné klece.

Pokračující oslabení mečouni ubránili, ale těsně po jeho skončení znovu inkasovali. Vychytil se v mezikruží dostal k zakončení a Vojtěchu Palcerovi se ve skrumáži těl podařilo dostat míček za brankovou čáru.

Do třetí třetiny tedy hosté vstupovali s dvoubrankovým mankem, avšak s odhodláním na zisk bodů. Plzeňané pokračovali v aktivní hře, rozhodčí zase s poněkud přísnějším metrem. Početní výhodu si tedy měly opět možnost zahrát oba týmy. Svoji úspěšnost v přesilovkách ale nevylepšil ani jeden.

Ve 40. minutě vstřelil po vyhraném vhazování kontaktní gól Michal Průcha. Stejná formace pak dostala důvěru i v dalším střídání, a to se Plzni náramně vyplatilo. Uběhlo totiž pětadvacet sekund a Stanislav Valenta po oběhnutí branky překvapil Šimaru rychlým zakončením. Rázem tak bylo v letohradské aréně srovnáno.

Hosté byli při chuti a po zbytek zápasu se více hrálo v letohradském obranném pásmu, vyloženou příležitost si ale nevypracoval ani jeden tým. Utkání tak dospělo do prodloužení, které začalo poměrně opatrně. První okénko pak vyrobili letohradští, když nechali mečouny jít do přečíslení, které na sebe vzal Michal Průcha, který unikl po pravé straně a prostřelil Šimaru. Plzeňané pod Orlickými horami předvedli ukázkový obrat a brali dva body.

Ohlasy k utkání