A-tým první domácí zápas nezvládl, Pardubicím podlehl 0:3

Mečouni se po třech odehraných zápasech na hřištích soupeřů konečně představili před svými fanoušky. A nečekalo je nic lehkého. Do Plzně zavítaly Pardubice, které se momentálně nacházejí na čele extraligové tabulky. Plzeňští Východočechy sice jasně přestříleli, ani jeden pokus se ovšem v gól nepřetavil. Naopak hosté mířili přesně hned třikrát.

4. | sobota 28. 9. 2019 | 17:00

HBC Plzeň

0:3 0:1, 0:1, 0:1

HBC Pardubice

Branky a nahrávky: 15. Filip (Kohoutek, Bílý), 20. Janeček (Bílý, Filip), 43. Janeček.
Rozhodčí: Martis, Musil. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:11. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
Kráčina (Návara) – Hanuš, Pokorný, Šmucer, T. Ulč, Vágner, Vodrážka – Roušal, Benedikt J., Vobruba, Průcha, Švarc, Kunzmann, Hurt, Ulč D., Kejř, Valenta, Majer, Pavlečka.
Stárek (Foršt) – Novotný, Bucek, Filip, Škaloudík, Turyna, Turčáni, Kopřiva – Moravec, Zajíček, Kohoutek – Moravec, Bílý, Blažek – Vlasák, Förstl, Strouhal – Janeček.

Mečouni vstoupili do utkání aktivně, již od první minuty proháněli hosty v jejich obranném pásmu. Kejř zkoušel Stárkovu pozornost z pravého kruhu, pardubický strážce svatyně byl připraven a zasáhl. O chvíli později zahrozily také Pardubice. Nejprve vyslal tvrdou střelu od levého mantinelu Moravec, poté z osy hřiště pálil Filip, ani jeden z hostujících hráčů se mezi tři tyče netrefil.

Autosklo si následně zahrálo přesilovou hru, Bílý a Filip jen orazítkovali zadní mantinel. Bílý to pak zkoušel znovu ještě od pravého mantinelu, Kráčina předvedl úspěšný zákrok stejně jako o chvíli déle proti pokusu Vlasáka. V další velké příležitosti Východočechů se zjevil Blažek, ale z prostoru mezi kruhy nedokázal trefil domácí klec. V poslední minutě šli Plzeňští opět do čtyř a Pardubice toho tentokrát už využily. Pouhých osm vteřin před odchodem do kabin se na ose hřiště opřel do balonku Petr Filip, na jeho ránu nestihl Kráčina zareagovat a hrací předmět zastavila až branková síť.

Na úvod druhé patnáctiminutovky si početní výhodu zahráli také domácí. Kunzmann vyslal dělovku z levého kruhu, hostujícího gólmana zachránila od inkasovaného gólu tyč. V osmnácté minutě už mohlo být srovnáno. Hokejbalisté ze západu Čech dostali míček za brankovou čáru, jenomže to byla Stárkova klec posunutá.

Mečouni hostům stále zatápěli. Vágner vypálil krok před modrou, Stárek sklapl betony, přesto si nebyl svým zákrokem jistý. Nakonec však dokázal balonek udržet ve své moci. Plzeň se dále pokoušela o vyrovnávací branku, ta ji ovšem nebyla přána. Ve vlastním oslabení se naopak prosadili Východočeši, když domácí brankář nedokázal zastavil střelu Marka Janečka z pravého kruhu.

V plném počtu se dlouho nehrálo a opět se otvírala vrátka na trestné lavici, a to na obou stranách. V oslabení získal dost prostoru na levém kruhu Švarc, ten však nesešteloval mířidla příliš dobře. V závěru prostřední části hry se pokoušel o snížení Vágner, Stárek byl ve správný čas na správném místě a tělem dokázal zasáhnout. Plzni se pak naskytla další přesilová hra, ale do konce druhé třetiny už se skóre neměnilo.

Zkraje posledního dějství měli domácí velkou šanci, ovšem Kunzmann z předbrankového prostoru balonek za záda Stárka neumístil. Na druhé straně se zkoušel prosadit od pravého mantinelu Zajíček, úspěšný však nebyl. V další přesilovce pálil od modré Jiří Benedikt, pardubický muž s maskou i nadále držel čisté konto. O chvíli později neměl ze stejné pozice štěstí také Vágner.

V čase 42:09 se už skóre utkání měnilo, opět ale na straně hostů. Martin Janeček zachytil špatnou rozehrávku Plzně ve svém útočném pásmu a z blízkosti překonal Kráčinu. Mečouni soupeře sice přestříleli, zvlášť v poslední třetině, ani jedna střela z plzeňských hokejek si ale cestu do brány nenašla. Plzeňští tak první domácí duel prohráli, naopak Pardubice navýšily své konto o další tři body a zůstávají na čele tabulky.

Ohlasy k utkání