SF2: Zlepšený výkon výhru ani vstřelený gól nepřinesl

Druhé semifinále na Kladně přineslo zlepšenou hru plzeňského celku, který několikrát zatopil domácí obraně v čele s Jirotkou. Nebylo to ovšem nic platné, jelikož dostat míček za brankovou čáru se mečounům nepodařilo. Utkání rozhodly dvě branky mladíka Procházky, které rozhodly o druhém bodu pro Kladno.

SF2 | neděle 28. 4. 2019 | 11:00

HBC ALPIQ Kladno

2:0 1:0, 1:0, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 13. Procházka (Kohout), 26. Procházka (Dědič, Štěpáník).
Rozhodčí: Danylec, Pečený. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 20:13. Průběh utkání: 2:0.
Jirotka (Hájek) – Pospíšil, Hrabár, Pliml, Haisman, Dědič, Soukup, Novák – Špaček, Pražák, Prokop, Schnaubelt, Barnošák, Šícha, Kohout, Procházka, Štěpáník, Hnízdil, Kamenář, Eitler
Návara (Kráčina) – O. Benedikt, Polívka, Kavalír, Kastner, Vodrážka, Hanuš, Pokorný, Šmucer – Roušal, J. Benedikt, Malý, Kunzmann, Švarc, Vobruba, Forejt, Pejchar, Valenta, Pavlečka, Majer, Lang.
Hned úvodní střídání Plzně dalo zapomenout na mdlý výkon z druhé poloviny prvního duelu. Mečouni začali aktivně a Jirotka se musel mít na pozoru před duem Jiří Benedikt – Roušal. Na druhé straně vyslal nenápadnou střelu z poloviny hřiště Dědič a rozezvučel břevno! Ještě větší šanci pak měl Schnaubelt, který tváří v tvář Návarovi přetáhl bekhendový blafák.

Ačkoliv příliš střel na branku úvodní část nenabídla, prakticky vždy se jednalo o nebezpečné situace. Jako při dorážce Roušala, který si našel odražený balonek od zadního mantinelu. Jirotka ale místo u tyče nenechal. Kladenští posléze hráli přesilovou hru, v níž vypálil zleva Pospíšil a Návara skvělým přesunem vyškrábl míček mimo tři tyče. Minutu nato ale už Alpiq slavil úvodní trefu. Jaroslav Procházka poslal míček na branku z pravé strany, který se přes clonící hráče zastavil až v síti.

Na začátku druhé třetiny si početní výhodu vyzkoušeli také hosté, k vážnějšímu ohrožení branky se nedostali. Po ubráněném oslabení se na kladenské straně utrhl Štěpáník a opět byl k vidění samostatný únik, Návara ale podržel svůj tým. Domácí byli za aktivní hru odměněni přesilovou hrou, tentokrát to ale byli mečouni, kdo skvěle bránil oslabení. Forejt po návratu z trestné lavice navíc našel volného Polívku, jehož střela protáhla Jirotku.

Hra měla obecně spád a minimálně se přerušovalo. Do kabin šli Plzeňané s dvoubrankovou ztrátou. Jaroslav Procházka byl v 26. minutě před nejaktivnější po Dědičově střele a nadvakrát dorazil míček za Návarova záda.

Ve třetí třetině se nadále hrál svižný hokejbal nahoru-dolu. Diváci viděli řadu osobních soubojů, zejména v první polovině závěrečné patnáctiminutovky. Vzruch přinesla půl minuty dlouhá přesilovka Plzně, kde nebezpečně pálili Švarc s Jiřím Benediktem. V závěru zápasu se pak sami mečouni bránili oslabení a v závěrečné minutě, při hře pět na pět museli svádět opět mnoho osobních soubojů, takže nedošlo ani na závěrečnou power-play. Série se přesouvá do Plzně, kde mečouni budou odvracet konec sezóny.

Ohlasy k utkání