ČF 2: Druhou výhru v sérii podtrhli Plzeňané čistým kontem

Také druhý čtvrtfinálový duel série mezi Plzní a Hradcem Králové vyzněl lépe pro hokejbalisty s mečounem na hrudi. Ti se ujali vedení už ve druhé minutě. Zodpovědným výkonem mířili vstříc vítězství a svého soupeře opět výrazně přestříleli. Bonusem je vychytaná nula Petra Kráčiny nebo dvě branky juniora Víta Lokajíčka.

ČF2 | neděle 7. 4. 2019 | 10:30

HBC Plzeň

4:0 1:0, 1:0, 2:0

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky:2. Kunzmann (Švarc), 16. Polívka (O. Benedikt), 38. Lokajíček (O. Benedikt), 39. Lokajíček (Pejchar, Malý) .
Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 1:5, navíc Kastner (PLZ) a Mitra (HKR) 5 min + do konce utkání, Šimůnek (HKR) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 38:14. Průběh utkání: 4:0.
Kráčina (Návara) – O. Benedkti, Polívka, Kavalír, Kastner, Vodrážka, Hanuš, Pavlečka, Šmucer – Roušal, Pejchar, Malý – Kunzmann, Švarc, Vobruba – Lokajíček, Majer, Hurt – Forejt, Lang, Gřonka.
Biegl (Brykner) – Hrabica, Fanderlík, Jiřík, Škoda, Šimek, Hrubý – Ježek, Svoboda, Novák – Šimůnek, O. Lux, Šedivý – Fišer, Tesař, Běloušek – Mitra, Černý.

Domácí měli dobrý nástup, který hned ve druhé minutě podtrhl gólem Martin Kunzmann, jenž dorazil Švarcovu odraženou střelu. Hradečtí později zahrozili v oslabení, kdy míček před dotírajícím Luxem odpálil vybíhající Kráčina. Ještě lepší příležitost měl Běloušek, který přetáhl svoji kličku a zakončoval zpoza branky.

Po neutěšené pasáži plné nepřesností to byli opět mečouni, kdo měl více ze hry. Skvělou práci odvedla první formace, která zamkla Hradec v obranném pásmu. Na Biegla létala salva střel, nejblíže ke gólu byl Pejchar, ale nedokázal prostřelit přesouvajícího se brankáře.

Rovněž vstup do druhé třetiny byl v režii Plzně. Dvoubrankové vedení zařídil Erik Polívka, jehož přízemní nahození z vlastní poloviny k překvapení všech přítomných Biegl propustil za svá záda. Plzeňané měli poté k dispozici přesilovou hru, těsně po jejím skončení si Biegl spravil reputaci, když vytáhl Kunzmannův pokus z mezikruží. Chvilku poté pak maskou zastavil bombu Kavalíra.

Práci měl ve druhé třetině i plzeňský brankář Kráčina, Východočeši se osmělovali zejména v prostorech okolo branky. Šimůnek s Luxem pak zahrozili v akci dvou proti jednomu. Plzni opět patřil závěr třetiny, když se všechny tři domácí formace dokázaly udržet v útočném pásmu na balonku.

Hned v úvodu třetiny z mezikruží nebezpečně pálil Ondřej Malý. Hradec pak zahrozil z ojedinělé mely před Kráčinou, když se před plzeňským brakovištěm objevilo na osm hokejbalistů. Tuto melu odnesl tržnou Hurt, pro kterého zápas skončil. Jinak ovšem mečouni hráli zodpovědně a nepouštěli soupeře do nebezpečných pozic. Sami naopak rychle otáčeli hru. Výsledkem jednoho z brejků byla v 38. minutě třetí branka, o kterou se postaral Vít Lokajíček, když v plném běhu se štěstím usměrnil skákavý míček přesně k tyči.

Za devatenáct sekund slavila domácí střídačka znovu. A byl to opět Vít Lokajíček, který se trefil po přihrávce zpoza branky. Plzeňský junior tak korunoval povedené představení v premiérovém zápase extraligového play-off.

Krátce po čtvrtém gólu si hostující Mitra vyhlédl plzeňského obránce Kastnera a diváci tak viděli i pěstní souboj, ve kterém se domácí zástupce rozhodně nenechal zahanbit. Závěr zápasu pak byl pevně v rukou Plzeňanů a ti tak dokráčeli ke druhé čtvrtfinálové výhře.

Ohlasy k utkání