ČF 1: Mečouni vstoupili do play off famózně, Hradec smetli

První zápas čtvrtfinálové série proti Hradci Králové naplno ukázal, že výsledky v základní části nemají žádnou hodnotu. Plzeň zapomněla na dvě porážky s Východočechy a v prvním duelu ve vyřazovacích bojích jim nadělila pět branek. Již zítra se však hraje znovu.

ČF1 | sobota 6. 4. 2019 | 16:00

HBC Plzeň

5:1 3:0, 1:0, 1:1

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky: 10. Vodrážka (Švarc, Kunzmann), 10. Hurt (Hanuš), 11. Vodrážka (Švarc, Kunzmann), 30. Švarc (Valenta), 43. Švarc (Hanuš, Kráčina) – 44. Doležal (Mitra, Šedivý).
Rozhodčí: Cícha, Pečený. Vyloučení: 11:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 136. Střely na branku: 31:14. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Polívka, Kavalír, Kastner, Vodrážka, Hanuš, Pavlečka, Šmucer – Roušal, J. Benedikt, Malý – Kunzmann, Švarc, Vobruba – Hurt, Pejchar, Valenta – Majer, Forejt, Lang.
Brykner (od 11. Biegl) – Hrabica, Fanderlík, Jiřík, Škoda, Šimek, Ježek, Doležal – Hrubý, Svoboda, Novák - Král, Šimůnek, O. Lux - Šedivý, Fišer, Tesař - Běloušek, Mitra, Černý.

Mečouni vstoupili do utkání aktivně a od prvních minut naplno zavřeli svého soupeře v jeho pásmu. Hosté se příliš do útočení nedostávali a hodně práce měl především gólman Brykner. V dobrých příležitostech neuspěli Kunzmann nebo Hanuš. Na druhé straně prověřil Kráčinu Král, který se proháčkoval až před domácího strážce svatyně.

Klíčový moment utkání přišel od desáté do jedenácté minuty utkání, kdy Západočeši skórovali během chvíle hned třikrát a vyhnali z branky gólmana Bryknera. Vše odšpuntovala bomba Lukáše Vodrážky od modré čáry, která skončila až v síti. Uběhlo jedenáct vteřin a opět se domácí radovali. z levé strany se prosadil pěknou střelou mladíček Richard Hurt.

Následně putovali Hradečtí do čtyř a Lukáš Vodrážka se prosadil prakticky z totožné pozice, i když tentokrát mu střela příliš nesedla. Skákající míček ale překvapil Bryknera, jenž poté opustil během oddechového času svojí svatyni. Opařený Hradec se mohl dostat do zápasu ve dvojnásobné převaze, ale s přesilovkou naložil bídně. Kráčinu prakticky neohrozil.

Po změně stran brzy zahrozil Malý, ale Biegl udržel naděje svého týmu. Mečouni nadále diktovali tempo hry a v poklidu udržovali své vedení. Ke konci druhé periody navíc navýšili svůj náskok. Valenta utekl v oslabení po levé straně, následně pěkně našel Marka Švarce, který z mezikruží pálil přesně k levé tyči.

Dění na hřišti se postupně změnilo v tuhý boj. Rozhodčí měli často ruku nad svojí hlavou a plný počet hráčů na hřišti byl spíše výjimkou. Domácí přesto drželi naplno otěže duelu ve svých rukou a šli si v poklidu pro první vítězství v sérii. V závěru ještě po hezké samostatné akci vymetl pravý horní roh branky Marek Švarc, poté se dočkali i hosté. V početní výhodě vypálil Jan Doležal, jehož střela propadla se štěstím mezi betony gólmana Kráčiny, který proto přišel o čisté konto. Mrzet ho to ale příliš nemusí, jelikož jeho tým zvítězil.

Ohlasy k utkání