Poslední prověrku před extraligou mužské Áčko zvládlo

V sobotu 23. února, kdy už se na některých kolbištích rozběhla CROSSDOCK extraliga, sehráli mečouni poslední přípravné utkání v zimní přípavě. Soupeřem jim byli prachatičtí Horalové. Ti se v hale prezentovali sympatickým výkonem, když v jednu chvíli tabule ukazovala vyrovnaný stav. Povedeným závěrem ale Plzeň nedopustila překvapení.

0 | sobota 23. 2. 2019 | 11:00

HBC Plzeň

5:2 1:0,1:1,3:1

HBC Prachatice

Branky a nahrávky: Vodrážka, Hurt, Vobruba, Valenta, Kunzmann - Laurinc 2 .
Rozhodčí: Martis, Soukup . Vyloučení: 6:8 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 48 . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2 .
Kráčina (od 24. Návara) - O. Benedikt, Polívka, Vodrážka, Kavalír, Hanuš, Pavlečka, Šmucer, Kastner - Švarc, Vobruba, Kunzmann, Pejchar, Valenta, Hurt, J. Benedikt, Lokajíček, Roušal, Drož, Forejt, Votípka

Plzeňané v domácí hale hostili lídra první ligy, který má v kádru jak zkušené borce, tak mladíky, o kterých zcela jistě v budoucnu uslyšíme. Mečouni svoji aktivní hrou v první třetině soupeře do šancí nepouštěli, naopak sami velice často zaměstnávali brankáře Pixu. Výsledkem útočných snah byla ale pouze trefa Lukáše Vodrážky.

Na rozdíl dvou branek zvýšil ve druhé třetině junior Richard Hurt, který tak po zápase s Grenchenem přidal další trefu za A-tým v zimní přípravě. Horalové poté zlepšili defenzivu a s mečouny začali držet krok, sami se také trefili, když nastoupivšího Návaru překonal rychlonohý Laurinc.

Plzni pak nevyšel nástup do třetí třetiny, kdy tato pasáž zápasu nebyla příliš dobrá a Prachaticím se podařilo vyrovnat. Přesným střelcem byl opět Laurinc. Tři branky v rychlém sledu ale nedopustily překvapení. Konečné skóre 5:2 zařídili Jakub Vobruba, Stanislav Valenta a Martin Kunzmann. Soupeři, který bude atakovat nejvyšší příčky první ligy patří poděkování za možnost odehrání přípravného duelu.

Na ten extraligový si Plzeňané počkají pouze týden, když v sobotu v 16 hodin přivítají Pardubice.

Ohlasy k utkání