24. kolo | neděle 5. 5. 2019 | 13:30

HBC Plzeň

4:2 1:0, 3:1, 0:1

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 2:03 Deja (Matoušek, Soukup) PP, 17:15 Král (Deja), 26:57 Miksan (Matoušek, Kanta), 27:06 Rejda (Král) - 28:28 De Fin (Šimek, Frolík) PP, 43:55 Drechsler (Procházka, Rychlý). Rozhodčí: Liška, Jonák. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: 27. Střely na branku: 37:14. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Šlechta (Šubrt) - Pecka, Krejčí, Nádraský, Hanuš, Kanta, Horažďovský, Soukup - Banýr, Deja, Zíka, Bárta, Rejda, Svoboda, Matoušek, Král, Miksan, Bokr, Červený
Křemenák - Rychlý, Gutwald, Drechsler Michal, Drechsler Matouš, Lacina - De Fin, Frolík, Barták, Švec, Beran, Říha, Šimek, Procházka, Patera, Svoboda
Po dvou nezdarech zasloužené vítězství. V zápase s Kladnem, které v předchozích zápasech porazilo Beroun a potrápilo vedoucí Hostivař,se dal očekávat velice těžký zápas. Naši kluci k němu ale přistoupili koncentrovaní od prvního střídání a hned první přesilovou hru využili. To na začátku 3.minuty dorazil odražený míček od zadního mantinelu do sítě hostů Matěj Deja. Tím se na naše hokejky vrátil klid a za trvalé převahy jsme si opakovaně vytvářeli šance. Poměr střel byl v 1.třetině 15:5 a je jen škoda, že se nepodařilo vstřelit ještě nějakou branku.
To se ale změnilo ve 2.třetině, kdy jsme rozhodli o vítězství třemi brankami. Nejdříve se střelou z prostouru mezi kruhy trefil Dan Král a na rozmezí 27 a 28 minute se během 9 vteřin trefili Honza Miksan po hezké akci a rychlém přenesení hry a hned po rozehrání po střele Dana Krále skvěle dorazil míček do brány Martin Rejda. Na konci třetiny hosté snížili z přesilové hry 5:3. I tak byl poměr střel v této třetině 13:4 v náš prospěch.
Ve třetí třetine už nebylo kam pospíchat a změnil se i obraz hry, který byl dán častými vyloučeními v poměru 5:6. Hostům se nakonec po chybě v naší rozehrávce podařilo ještě snížit 2 minuty před koncem, ale více se už skóre neměnilo.
Příští týden nás čeká poslední venkovní zápas základní části a sice na hřišti vedoucí Hostivaře.

Ohlasy k utkání