15. kolo | neděle 3. 3. 2019 | 11:00

HBC Plzeň

7:1 1:1, 2:0, 4:0

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 1:26 Miksan (Banýr, Soukup), 26:04 Svoboda (Deja), 27:06 Deja (Pecka), 31:08 Miksan (Soukup, Nádraský), 32:53 Pecka (Zíka, Deja), 34:40 Král, 41:29 Miksan (Svoboda, Deja) - 3:35 Barták (Frolík, DeFin). Rozhodčí: Pečený, Bačo. Vyloučení: 1:5. Využití: . V oslabení: . Diváci: 39. Střely na branku: 42:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.
Šlechta (Kočka) - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Krejčí, Blažekovič - Svoboda, Deja, Zíka, Soukup, Miksan, Banýr, Sýkora, Hanuš, Král
Pulec, Křemenák - Rychlý, Dreschler Mi., Gotwald, Lacina, Dreschler Ma. - Frolík, DeFin, Barták, Procházka, Říha, Horák, Doubrava
A je to tu, začala nám jarní část a hned vítězně!!! K prvnímu jarnímu utkání k nám přijelo Kladno usilující o třetí příčku v naší skupině a byla hlavně v první třetině znát nerozehranost našeho celku. Po krásné střele Honzy Miksana už ve 2.minutě jsme sice šli do vedení, ale soupeř z brejku hned ve 4.minutě vyrovnal. To byla na dlouhé minuty poslední změna skóre. V první třetině jsme ještě měli šanci hrát dlouhou přesilovou hru, ale nebyla povedená a ještě jsme se nakonec museli bránit přesilové hře soupeře.
Druhá třetina už byla z naší strany daleko lepší. Zrychlili a zpřesnili jsme hru a hned to bylo znát. Naše snaha se nakonec promítla i do změny skóre. Nejdříve na začátku 27 minuty skóroval Jára Svoboda po přihrávce od Matěje Deji a hned o minutu později našel Jirka Pecka přihrávkou na útočné modré osamoceného Matěje Deju, který svůj nájezd s přehledem proměnit. Rázem to bylo o dvě branky a tak i skončila 2.třetina.
Na začátku 3.třetiny náš soupeř ještě zkusil utkání zdramatizovat, ale podržel nás Kuba Šlechta a vzápětí skóroval podruhé Honza Miksan. Tím byl odpor Kladna definitivně zlomen a v pohodě jsme si šli za prvním jarním vítězstvím. A další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Pátou branku přidal milimetrovou střelou od modré Jirka Pecka a za další dvě minuty po samostatném úniku Dan Král. To ale nebylo vše, protože ještě tři a půl minuty před koncem svou třetí brankou v utkání uzavřel účet Honza Miksan.
Teď už se ale musíme soustředit na příští utkání, kdy k nám přijede nejtěžší soupeř v naší skupině tým Hostivaře. Pokud si chceme udržet šanci na 1.místo ve skupině, tak musíme zvítězit. Budeme rádi, když nás přijdete podpořit.

Ohlasy k utkání