13. kolo | neděle 25. 11. 2018 | 11:00

HBC Rakovník

1:2 1:0, 0:1, 0:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 12:21 Šíma SH - 23:31 Zíka (Miksan, Pavlík) PP, 32:58 Miksan (Pecka, Pavlík) PP. Rozhodčí: Danylec, Škrobák. Vyloučení: 14:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Střely na branku: 8:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Muškát - Molnár, Macák, Čech, Císař - Sušánka, Nistor D. Nistor M., Korf, Mendel, Pořádek, Nový, Dudič, Šíma, Köhler
Šlechta (Šubrt) - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Blažekovič, Krejčí - Svoboda, Miksan, Banýr, Zíka, Král, Kopal, Hanuš, Radová
Zápas v Rakovníku patřil k velice těžkým utkáním a výsledek tomu odpovídá. Venkovní mokré asfaltové hřiště problém nebyl. Byli jsme aktivnějším týmem, když domácí za celý zápas donutili zasahovat v brance opět skvělého Jakuba Šlechtu jen 8-krát. Jediný gól jsme dostali po chybě při rozehrávce naší přesilové hry a domácí Šíma samostatný únik na dvakrát proměnil. Jinak to ale bylo velice nervózní utkání a to zejména na domácí střídačce. Mám se ale přesilové hry v 1.třetině vůbec nevedli a spíše naši hru sráželi dolů.
Druhá třetina byla podobná té první. Veliká bojovnost na obou stranách s naší mírnou převahou a veliké emoce. Uklidnění přineslo až vzájemné vyloučení 2 + 10 domácího Šímy a našeho Járy Svobody. Nám se ve 23. minutě naskytla přesilová hra, kterou jsme už konečně využili, když putoval míček přes Honzu Miksana a Dáňu Pavlíka k Radkovi Zíkovi, který z levého kruhu nechytatelnou střelou nad rameno domácího a skvěle chytajícího brankáře vyrovnal stav zápasu na 1:1. A tímto skórem skončila i 2.třetina.
Ve 3.třetině jsme hned ve 2.minutě dostali šanci hrát přesilovou hru při které domácí trochu nešťastně vyhodili míček mimo hřiště a hned jsme měli přesilovku 5:3. Tu jsme také hned po 15 vteřinách proměnili, když Dáňa Pavlík od modré napálil míček na domácí branku, Jirka Pecka se odražený míček pokusil zasunout do branky, ale na to domácí brankář ještě stačil zareagovat. Odražený míček si ale našel Honza Miksan a ten ležícího brankáře přehodil a jako správný kapitán nás poslal do vedení. Vzápětí jsem měli další šanci rozhodnout utkání z přesilové hry 5:3, ale přes šance se nám skórovat již nepovedlo. A tak nás čekal nervózní závěr utkání, kdy se domácí do našeho pásma dostávali jen občas, ale díky všem, kteří blokovali střely domácích prošla na Kubu Šlechtu za celou 3.třetinu jen jedna střela se kterou si poradil. Domácí na konci zápasu zkoušeli hru bez brankáře, kterou jsme mohli hned 2-krát využít, ale i vítězství 2:1 se počítá a tři body se do tabulky hodí. Oplatili jsme tak Rakovníku porážku z našeho prvního vzájemného duelu.
Příští neděli nás čeká poslední podzimní zápas proti třetím Keltům z Berouna a budeme rádi pokud nás přijdete podpořit.

Ohlasy k utkání