10. kolo | neděle 4. 11. 2018 | 14:00

HBC Plzeň

10:1 2:0, 3:0, 5:1

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 5:09 Deja, 10:20 Sýkora (Miksan), 21:09 Miksan SH, 22:19 Svoboda (Deja), 28:37 Deja (Miksan), 33:00 Horažďovský (Svoboda) PP, 33:17 Miksan (Pavlík), 33:38 Svoboda (Miksan, Šlechta), 37:17 Deja, 43:55 Zíka (Miksan) - 36:41 Duba (Ryšlavý). Rozhodčí: Gráca, Kasner. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 30:5. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 10:1.
Šubrt - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Šik - Deja, Banýr, Sýkora, Miksan, Svoboda, Zíka, Šlechta
Kvapil - Duba, Slabý, Drachovský V. - Švábirt, Matějková, Ryšlavý, Macků, Škarda
V zápase proti Jindřichovu Hradci jsme při pohledu na tabulku měli být jednoznačnými favority a tento předpoklad se plně potvrdil. Hosté se soustředili převážně na bránění a k brejkům jsme jim během celého zápasu dalo jen málo příležitostí. V 1.třetině na našeho brankáře Vaška Šubrta, který zažil premiéru v brance od začátku utkání, nešla ani jedna střela a za celé utkání jich bylo jen 5 a to hosté hráli celkem 4 přesilové hry. Ty jsme ale z větší části odehráli v našem útočném pásmu nebo minimálně soupeře nepouštěli do našeho obranného pásma. Jediný gól jsme dostali po nešťastném sražení míčku odraženého od mantinelu, ale udržet plnou koncentraci v takovém zápase bývá pro brankáře složité.
Přes nepřetržitou převahu v držení míčku se nám ze začátku utkání nedařilo překonávat obranný val hostů ve středním pásmu. Také to s přesností našich střel v úvodu nebylo nejlepší a tak šlo na brankáře hostů v 1.třetině jen 6 střel. Dvě se ale ujali. Nejdříve se na začátku 6.minuty z mezikruží přesně trefil Matěj Deja. V 11.minutě se z dorážky střely Honzy Miksana ze vzduchu trefil Radek Sýkora.
Druhou třetinu jsme začali dvěmi oslabeními a v tom druhém vystihl rozehrávku Honza Miksan a krásným blafákem s přehledem skóroval. Za dalších 70 vteřin přidal další branku Jára Svoboda, který se s Matějem Dejou vyměnili míček a nakonec z dorážky z úhlu skóroval. Účet 2.třetiny uzavřel po přihrávce Honzy Miksana svou druhou brankou v zápase Matěj Deja.
Ve třetí třetině už hosté ani nepřistupovali a tak se nám v 34.minutě během 38 vteřin podařilo skórovat hned třikrát. Nejdříve využil přesilovou hru Dan Horažďovský po hezké přihrávce od Járy Svobody. Poté Dáňa Pavlík zavezl míček do pásma, kde našel Honzu Miksana a ten s přehledem zavěsil. Skvělou minutu uzavřel Jára Svoboda, který skóroval po skvělé přihrávce Honzy Miksana. Do konce zápasu se ještě jednou nechytatelně prosadil Matěj Deja a zkompletoval hatrik a minutu před koncem vsítil 10 branku Radek Zíka po přihrávce Honzy Miksana, který tak v zápase zaznamenal 2 branky a 4 asistence.
Utkání jsem dohrávali s 8 hráči do pole a tak ani radost nebyla taková. Hlavně ať zranění nejsou vážná a všechna se podaří doléčit do příštího utkání, které nás už v sobotu čeká v Ústí nad Labem. Ještě bych chtěl zmínit povedený návrat do sestavy Vojty Šika, který si v obraně vedl velice jistě i když mohl nastoupit teprve k 2.utkání.

Ohlasy k utkání