9. kolo | pátek 26. 10. 2018 | 18:00

HBC Plzeň

5:0 1:0, 2:0, 2:0

HBC Prachatice

Branky a nahrávky: 1:30 Banýr (Soukup, Miksan), 19:28 Sýkora (Banýr, Pavlík), 27:28 Krejčí, 33:46 Kopal, 39:42 Soukup (Miksan). Rozhodčí: Martis, Liška. Vyloučení: 2:4. Využití: . V oslabení: . Diváci: 42. Střely na branku: 32:14. Průběh utkání: 5:0.
Šlechta, Šubrt - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Hanuš, Krejčí - Deja, Sýkora, Zíka, Miksan, Soukup, Banýr, Král, Kopal, Radová
Tomášek - Binka, Höschl, Fojtů, Hnyk Š. - Fidler, Štěpánek Jiří, Štěpánek Jan, Štětina, Veselý, Hnyk M., Rek, Plecer, Lácha, Zimandl
A je tu konec první třetiny letošní sezóny a zakončili jsme ji domácí jednoznačnou výhrou nad týmem Prachatic. Zápas s v prvních minutách vyvíjel v náš prospěch a hned po 90 vteřinách Lukáš Banýr uklidil míček do hostující sítě. Měli jsme i několik dalších šancí, ale ty už gólem neskončili. Hosté ve druhé polovině 1.třetiny začali účinně napadat naši rozehrávku a tato část utkání byla spíše přetlačovanou než kombinační hrou.
O přestávce trenér Michal Edl vše nakreslil a vysvětlil a od začátku 2.třetiny do konce utkání jsem byli jasně lepším týmem a ani přesilové hry hostů neznamenali pro naši branku vážnější problém, protože jsme i při nich dokázali držet míček na našich hokejkách. Ve druhé třetině jsme přidali dvě branky. Nejdříve po krásné přihrávce Lukáše Banýra skóroval Radek Sýkora a ke konci 2.třetiny si nejdříve Tomáš Krejčí narazil o zadní mantinel, ale opakovanou střelou prostřelil ležícího brankáře hostí.
Ve 3.třetině byl obraz hry stejný jako ve třetině druhé. Byli jsme lepším týmem ve všech směrech a jsem rád, že tentokrát celý tým pomohl oběma našim brankářům, kteří zase několikrát pomohli naší obraně jistými zákroky a udrželi další nulu. K tomu jsem v závěrečné třetině přidali další dvě branky. Nejdříve se od červené trefil přesně Lukáš Kopal a účet zápasu uzavřel po skvělé přihrávce Honzy Miksana Dominik Soukup, který střílel do prázdné.
Děkujeme i našim fanouškům, kterých přišla opět celá řada a věřím, že se jim dnešní zápas líbil.
Také věřím, že náš tým bude pokračovat v kvalitních výkonech a v následujících podzimních zápasech získáme co nejvíce bodů. Další třetinu soutěže začínáme příští neděli proti Jindřichovu Hradci s kterým jsme v prvním vzájemném zápase zvítězili 7:2 na jeho hřišti. Budeme rádi, když nás opět přijdete podpořit.

Ohlasy k utkání